Graag een avondje minder afwas werk? Daar is deze bietenrisotto perfect voor! Je maakt dit gerecht namelijk maar in één pan. Dat scheelt lekker veel werk en zo kun je na het eten van deze kleurrijke risotto lekker blijven natafelen.

Dol op risotto? We hebben nog veel meer risotto recepten voor je. Eet smakelijk!

Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij & dille

0 from 0 votes
Recipe by Alan Rosenthal Course: Avondeten, HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

personen
Bereidingstijd

50

minutes

In deze bietenrisotto worden de zoete smaak van de bietjes heerlijk gecombineerd met de zoute smaak van de pecorino.
Let op: het wordt wel een avondje veel roeren!

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter

  • 1 ui, gepeld, gesnipperd

  • 1 tl karwijzaad, licht gekneusd

  • 2 tenen knoflook, fijn geraspt

  • 350 gram arboriorijst

  • 150 ml droge witte wijn

  • 350 gram rauwe bietjes, schild, grofgeraspt

  • 1 liter hete groentebouillon

  • 100 gram pecorino (of vegetarisch alternatief), plus extra als garnering, geraspt

  • 3 el dille, fijngesneden

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smelt 50 gram van de boter (laat de overige 25 gram boter in de koelkast liggen) in een diepe pan op matig vuur. Voeg de ui toe met een snufje zout en fruit 7 minuten tot de ui glazig wordt; roer veel. Bak de karwij en knoflook 2 minuten mee.
  • Roer de arboriorijst erdoor en bak 2 minuten; roer weer veel om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Schenk de wijn erbij en laat deze verdampen tot de pan bijna droog is; blijf veel roeren. Roer de bietjes erdoor
  • Schenk nu de bouillon erbij en voeg flink wat gemalen zwarte peper en 1 theelepel zout toe. Breng de risotto aan de kook, roer door en zet de pan 20 minuten in de oven. Roer halverwege door.
  • Haal de pan uit de oven, roer nog een keer door, leg het deksel weer op de pan en laat 5 minuten rusten. Roer de rest van de koude boter (25 g) erdoor, de pecorino (of het vegetarische alternatief), 2 eetlepels van de dille en een gezonde dosis gemalen zwarte peper. Proef en voeg extra zout toe als dat nodig is.
  • Schep in kommen en garneer met de extra pecorino en de rest van de dille.

Tips

  • De diepe pan moet ongeveer 25 centimeter breed en 11 centimeter diep zijn.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Foolproof - Uit één pan van Alan Rosenthal

De titel zegt het al; dit receptenboek van Alen Rosenthal bevat 60 recepten die allemaal worden bereid in één pan. Ideaal voor mensen die niet van de afwas houden dus! De gerechten lopen erg uiteen en gaan van een risotto met paddenstoelen naar een Thaise curry.

Foolproof uit één pan Receptenboek

Foolproof - Uit één pan

  • Auteur | Alan Rosenthal
  • Fotografie | Rita Platts
  • Omvang | 144 pagina's
  • Uitgever | Becht
  • ISBN | 9789023016762
  • Prijs | €17,99

🍾 Gelegenheid

 •  •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten