Het geheim van deze bietensalade? Als je bieten roostert, dan komt de zoete smaak ervan extra naar boven. Zo kun je zelfs de meest verstokte groentehaters bietjes laten eten.

Meer salades? Bekijk dan deze pagina met salade recepten of lees hier een verzameling heerlijke winterse salades! 

Bietensalade

2 from 2 votes
Course: BijgerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Prep time

15

minutes
Bereidingstijd

45

minutes

Je kunt gewone rode bieten gebruiken, of ze combineren met die mooie gele en chioggiabieten, zoals op de foto hierboven. Het oog wil tenslotte ook wat. 

Ingrediënten

  • 1,3 kg 1,3 rauwe bieten (rode, gele en/of chioggiabieten)

  • 8 el 8 koolzaadolie

  • 10 gr 10 verse dille

  • 1 el 1 honing

  • 1 el 1 grove mosterd

  • 1 el 1 appelazijn of witte wijnazijn

  • 100 gr 100 verse spinazie

  • bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Schil de bieten en snijd in plakken van ca. 1 cm dik. Meng de bieten met 3 el koolzaadolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ¼ tl peper en ¼ tl zout.* Rooster de bieten in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Laat afkoelen
  • Snijd ondertussen de dille voor de bietensalade fijn. Meng 5 el olie, de honing, de mosterd, de azijn en de dille in een kom.
  • Verdeel de honing-mosterddressing over de bieten en de spinazie. Serveer de bietensalade op een grote schaal.

Tips

  • Gerookt zeezout (te koop via o.a. zeeuwsezoute.nl) is lekker als variatie op je bietensalade.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Lekker lokaal

Met dit kookboek leer je vegetarisch en simpel te koken met lokale seizoensproducten. Dat is lekker, vers en je steunt er lokale boeren mee. Daarbij is het ook beter voor het milieu en goed voor de biodiversiteit. 

Laura de Grave leert je waar je goede producten bij jou in de buurt kan vinden, en hoe je die verwerkt tot heerlijke vegetarische gerechten, zoals deze bietensalade. Maar ook witte bonen in tomatensaus. Dit boek staat vol met geheime foodspots en creatieve recepten en voor elke dag.

kookboek lekker lokaal

Lekker lokaal

  • Laura de Grave 
  • 9789401613354
  • Xander Uitgevers 
  • €29,99 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten