Deze frisse rode bietensalade moet je maken! [recept]

Celine
Celine

Lees hier hét recept voor een heerlijke bietensalade met spinazie en honing.

Het geheim van deze salade? Als je bieten roostert, dan komt de zoete smaak ervan extra naar boven. Zo kun je zelfs de meest verstokte groentehaters bietjes laten eten.

Je kunt gewone rode bieten gebruiken, of ze combineren met die mooie gele en chioggiabieten, zoals op de foto hieronder. Het oog wil tenslotte ook wat. 

Meer salades? Bekijk dan deze pagina met salade recepten of lees hier een verzameling heerlijke winterse salades! 

Bieten

Recept | Bietensalade

Bijgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 1,3 kg rauwe bieten (rode, gele en/of chioggiabieten)
  • 8 el koolzaadolie
  • 10 gr verse dille
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el appelazijn of witte wijnazijn
  • 100 gr verse spinazie
  • bakpapier

Zo maak je deze heerlijke bietensalade

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 220°C. Schil de bieten en snijd in plakken van ca. 1 cm dik. Meng de bieten met 3 el koolzaadolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ¼ tl peper en ¼ tl zout.* Rooster de bieten in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Laat afkoelen.

Stap 2

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng 5 el olie, de honing, de mosterd, de azijn en de dille in een kom.

Stap 3

Verdeel de honing-mosterddressing over de bieten en de spinazie. Serveer de bietensalade op een grote schaal.

 

*[TIP] gerookt zeezout (te koop via o.a. zeeuwsezoute.nl) is lekker als variatie!

Lekker lokaal

Met dit kookboek leer je vegetarisch en simpel te koken met lokale seizoensproducten. Dat is lekker, vers en je steunt er lokale boeren mee. Daarbij is het ook beter voor het milieu en goed voor de biodiversiteit. 

Laura de Grave leert je waar je goede producten bij jou in de buurt kan vinden, en hoe je die verwerkt tot heerlijke vegetarische gerechten. Dit boek staat vol met geheime foodspots en creatieve recepten en voor elke dag. Try it out!

Lekker lokaal

Lekker lokaal

  • Laura de Grave 
  • 9789401613354
  • Xander Uitgevers 
  • €29,99 
Geef je mening!
recipe image
Recept
Deze frisse rode bietensalade moet je maken! [RECEPT]
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?