Bleekselderij sap is een gezonde en smakelijke manier om gezonde voedingsstoffen tot je te nemen. Of je alles op het internet omtrent bleekselderij sap moet geloven betwijfel ik. Maar een lekker en gezond groentesapjes of smoothie recept om de dag mee te starten kan natuurlijk nooit kwaad. (Alles met mate, hé jongens!)

Met behulp van een slowjuicer kun je eenvoudig zelf bleekselderij sap maken. In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je dat doet. Mocht je nog geen juicer hebben, dan lees je hier welke slowjuicers de beste zijn.

Bleekselderij sap voor een gezonde start van je dag

0 from 0 votes
Sapje

2

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Bleekselderij sap is een gezonde en verfrissende manier om je dag te beginnen. Het bevat veel vitamines en mineralen die goed zijn voor je gezondheid en kan helpen om je energiek te houden. Bleekselderij sap is ook laag in calorieën en bevat weinig vet, wat het een goede keuze kan maken als onderdeel van een gezonde ochtendroutine.

Er zijn verschillende manieren waarop je bleekselderij sap in de ochtend kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een glas bleekselderij sap drinken voor het ontbijt of als tussendoortje tussen de maaltijden door. Je kunt het sap ook mengen met andere groenten of fruit om het nog smakelijker te maken. Zoals dit sapje van rode biet met bleekselderij.

Omdat bleekselderij heftig bespoten wordt neem ik liever de biologische versie.

Ingrediënten bleekselderij sap

  • 1 bos 1 biologische bleekselderij

  • optioneel: appel

  • optioneel: wortel

  • optioneel: stukje gember, citroen

  • of wat je zelf lekker lijkt

Zelf bleekselderij sap maken

  • Was de bleekselderij en verwijder eventuele bruine of droge delen. Snijd de bleekselderij in stukken die klein genoeg zijn om in de slowjuicer te passen.
  • Zet de slowjuicer aan en laat het apparaat het bleekselderij sap maken. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van de stukken bleekselderij die je hebt toegevoegd.
  • Zodra het bleekselderij sap klaar is, kun je het eventueel door een zeef gieten om eventuele pulp te verwijderen. Serveer het sap direct, dat is echt het lekkerste. Of bewaar het in de koelkast voor later gebruik.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Bleekselderij sap voor afvallen

Bleekselderij sap kan een goede aanvulling zijn op een gezonde en gebalanceerde voeding als onderdeel van een afvalplan. Bleekselderij is laag in calorieën en bevat weinig vet, wat kan helpen bij het behalen van een energiebalans die gericht is op gewichtsverlies.

Daarnaast bevat bleekselderij een hoge hoeveelheid voedingsvezels, wat kan helpen om je langer verzadigd te houden tussen de maaltijden door. Dat betekent wel dat je de hele bleekselderij moet eten. Een sapje is juist zonder vezels.
Deze vezels dragen bij aan het beperken van tussendoortjes en het behalen van een calorie-deficiënt, wat nodig is om gewicht te verliezen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat afvallen natuurlijk niet alleen afhangt van het drinken van bleekselderij sap. Een gezonde en gebalanceerde voeding en regelmatige beweging zijn ook belangrijke factoren om gewicht te verliezen. Hier vind je meer gezonde recepten.

bleekselderij-sap-maken

Bleekselderij sap gezond

Bleekselderij is wel een gezonde en voedzame groente die rijk is aan voedingsstoffen. Het bevat bijvoorbeeld veel vitamine K, wat belangrijk is voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten. Bleekselderij bevat ook vitamine C, wat nodig is voor een goede weerstand.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten