Muffins, daar houden we van! Eenpersoons-cakejes voor bij de thee, een verjaardag of gewoon omdat je er zin in hebt. Why not!

In dit blueberry muffins recept staat precies hoe jij straks al kunt gaan genieten van heerlijke muffins met blauwe bessen die net uit de oven komen... Van binnen zacht en met een krokant korstje aan de bovenkant.

Lees mee en bak ze zelf, muffins maken is kinderlijk eenvoudig!

Blueberry muffins

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: Amerikaans
Portie

8

Muffins
Bereidingstijd

40

minutes

In dit blueberry muffins recept gebruik ik karnemelk, citroenrasp en zonnebloemolie voor het beslag. Dit geeft een fris 'zuurtje' als tegenhanger voor de boterige krokante topping. Laat de muffins nog eventjes afkoelen zodat ze iets steviger worden en de topping krokant wordt. Verslavend lekker!

Ingrediënten

  • 200 gr bloem

  • 150 gr suiker

  • 1 zakje (7 gr) bakpoeder

  • 1 tl baking soda

  • 1 geraspte citroenschil van 1 gewassen biologische citroen

  • 1 ei

  • 75 gr zonnebloemolie

  • 1 el vanille-extract

  • 100 ml karnemelk

  • 150 gr blauwe bessen

  • Topping crumble
  • 100 gr suiker

  • 60 gr roomboter

  • 50 gr bloem

  • 1 tl kaneel

Bereiding

  • Meng de droge ingrediënten voor het beslag (bloem, suiker, citroenschil) in een kom.
    Meng de natte ingrediënten (karnemelk, ei, olie) in een andere kom.
  • Roer de droge en natte ingrediënten kort door elkaar en doe de bosbessen door het beslag.
  • Vul het ingevette bakblik of de papieren muffinvormpjes driekwart met het beslag en zet even opzij.
  • Meng snel de ingrediënten voor de crumble topping met je vingerpuntjes totdat het kruimelig wordt en bestrooi het beslag ermee.
  • Doe de muffins in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak 25 minuten. Laten afkoelen.

Tips

  • Varieer! Als je eenmaal het basisbeslag onder de knie hebt, kun je de blauwe bessen vervangen door ander fruit en/of chocola.
  • Maak het beslag vooruit en zet het in de koelkast totdat je de muffins wilt afbakken.
  • Eenmaal afgebakken kun je de muffins het beste een à twee dagen buiten de koelkast bewaren. In de koelkast vier dagen. Ze worden in de koeling wel iets droger dus doe ze dan even vijf minuten in de oven.
  • Gebruik granola, cruesli, hazelnoten of havervlokken op de topping voor nog meer 'crunch'!
  • Vegan blueberry muffins maak je door de karnemelk te vervangen door soja- of havermelk. Roomboter vervang je door olie. En het ei vervang je door 2 tl baking soda. Probeer maar!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten