Een écht goeie boerenomelet kan elk moment van de dag.
Nu zijn eieren sowieso ingrediënten waar je alle kanten mee op kunt (check maar een onze recepten met ei) maar zelden krijgt het ei een hoofdrol als in de omelet.
Deze boerenomelet is ook nog eens rijk gevuld met groenten dus gezond, betaalbaar en perfect om de restjes groenten uit je koelkast mee op te maken.
Met dit recept leer je stap voor stap een boerenomelet maken die ook nog eens mooi uit de pan komt. Wat wil je nog meer?
Twee soorten omeletten: de boerenomelet en de baveuse
De ene omelet is de andere niet. In essentie zijn er twee soorten omelet te onderscheiden. Die vragen om een andere aanpak en om een andere kooktechniek.
Je maakt een boerenomelet het makkelijkst door eerst de vulling van groente en vlees te bakken. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg opnieuw boter toe aan de pan. Giet dan het eimengsel in de pan, bak de omelet een beetje aan en voeg dan de groenten weer toe. Als de omelet bijna klaar is vouw je hem dubbel.
De Franse omelet of ‘baveuse’ is wat verfijnder. Het ei heeft hier geen dienende rol, maar staat echt centraal. Een goede baveuse is een feest van texturen en smaken: het is knapperig van buiten, lobbig in het midden, en rijk en glimmend vanbinnen.Een baveuse is nog steeds snel te maken, maar het luistert iets nauwer en je hebt er wat meer techniek voor nodig. Een chique omelet dus, voor een speciale gelegenheid.