Bolani zijn soort gevulde naanbroden die knapperig worden gebakken in een tawah (traditionele platte ijzeren koekenpan). De naanbroden worden met verschillende ingrediënten gevuld en geserveerd met een dipje. Ontzettend lekker!
Gandana
De Gandana-vulling (bovenstaand genoemd als bieslookvulling) wordt in Afghanistan traditiegetrouw bereid met gandana, een soort prei. In Afghanistan is gandana overal verkrijgbaar, maar buiten Afghanistan niet. Daarom wordt er in dit recept gebruik gemaakt van Chinese bieslook, wat qua textuur en smaak vergelijkbaar is.
Parwana van Durkhanai Ayubi
Parwana is een receptenboek van de Afghaanse familie Ayubi. In Australië hebben ze hun eigen restaurant, ook genaamd Parwana. Enkele gerechten die ze daar serveren staan in dit receptenboek, naast nog veel meer Afghaanse recepten.
Daarnaast krijg je in het boek ook een kijkje in het leven van de familie, door middel van veel foto's en verhalen. We mochten vast dit recept, maar ook een recept voor hele fijne mungbonensoep en gestoomde aubergine met yoghurtdressing (Bajan Borani).
Parwana
- Auteur | Durkhanai Ayubi
- Fotografie | Alicia Taylor en familie Ayubi
- Uitgever | Becht
- Omvang | 256 pagina's
- ISBN | 9789023016663
- Prijs | €27,99
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak