Chef Jozua Jaring (ook eigenaar van sterrenzaak Ratatouille Food & Wine) en maître Bas Averdijk
(voorheen onder meer Le Mortier, sterrenrestaurants als De Bokkendoorns, La Rive, Rijks) openen op 3 november 2021 hun Brasserie Bruis in Haarlem.

Ontdek Brasserie Bruis en vijf andere restaurants tijdens de WijnSpijs Wandeling op 5 december!

Wees er snel bij! Tickets beperkt beschikbaar en alleen in de voorverkoop.

Brasserie Bruis in de Lange Veerstraat

De nieuwe Brasserie is te vinden in een van de leukste eetstraatjes van Haarlem, de Lange Veerstraat, op de plaats waar voorheen restaurant Petossi zat. Je kunt er heen voor ontspannen en informeel tafelen met echte brasserie klassiekers en een goed glas wijn.

Jozua (43 jaar): “De Lange Veerstraat ligt in hartje centrum en is een gezellige bruisende straat met veel horeca. Het is de ideale locatie voor een toegankelijke brasserie. Toevallig ligt Bruis naast het pand waar ik Ratatouille Food & Wine ooit ben begonnen in 2013. Inmiddels zit Ratatouille sinds 2015 aan het Spaarne, op 2 minuten loopafstand van Bruis.

"Toevallig ligt Bruis naast het pand waar ik Ratatouille Food & Wine ooit ben begonnen in 2013."

Chef Jozua Jaring (43)

Op de kaart van Brasserie Bruis


Op de kaart van Brasserie Bruis vind je gerechten zoals carpaccio, terrine van eendenlever, crème brûlée van witlof, ravioli, tarbot, ribeye en eendenbout. Voorgerechten zijn er vanaf € 11,50, hoofdgerechten vanaf 14,50 en desserts vanaf € 9,-. Jozua: 'Daarnaast is er een driegangenmenu voor € 39,- en zijn er appetizers zoals oesters en een vleesplank. Die laatste zijn ook geschikt voor de gast die snel even een hapje en een drankje wil komen nuttigen.'

OP DE KAART BIJ BRUIS

Teamwork makes dreamwork

Het interieur van het 100 m2 grote restaurant heeft de afgelopen tijd een kleine make-over gekregen, met als resultaat een sfeervolle zaak met een intieme sfeer. Bas Averdijk (36 jaar): “De kleuren in het restaurant zijn wat lichter geworden en er staan nieuwe, met stof beklede stoelen. Er is plaats voor maximaal 45 gasten, inclusief 4 plaatsen aan de eetbar. Het keukenteam en het bedieningsteam werken nauw samen en daarom presenteren we ons als één team door het dragen van dezelfde kleur buis.”

JOZUA EN BAS

Meer dan 600 wijnen binnen handbereik


Met zijn ruime ervaring staat Bas garant voor de wijnselectie. Bas: “Er is een compacte wijnkaart van een kleine 20 betaalbare wijnen die per fles en per glas verkrijgbaar zijn. Natuurlijk zijn er drie mousserende wijnen, want we willen de naam Brasserie Bruis natuurlijk eer aandoen. Voor wie wat dieper wil gaan is er een tweede wijnkaart met klassiekers op niveau uit Frankrijk en Italië en de rest van de wereld. Voor de gast die iets heel specifieks zoekt kunnen we natuurlijk putten uit de wijnkaart van Ratatouille, daar staan zo’n 500 wijnen op.”

Bekijk de openingstijden en menukaart van Brasserie Bruis in onze restaurantgids. Jozua en Bas zoeken nog collega's.