Brasserie Carstens heeft haar deuren - na ruim twee jaar gesloten te zijn - weer geopend. En hoe! Met een vernieuwd concept en de verfrissende visie van nieuwe Chef-kok Jeroen Bruinsma neemt Carstens haar gasten mee op reis door eigen land.

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen met ieder seizoen weer nieuwe producten. Bruinsma werkt met lokale kleine leveranciers die een duurzame kijk hebben op eten en ingrediënten. Zo wordt er minder voedsel verspild en draagt Carstens bij aan een beter en duurzamer Nederland. De combinatie van pure producten, lokale samenwerkingen en inspiratie uit reizen over de hele wereld resulteren in eerlijke en eigentijdse gerechten die echt tot leven komen.

Seizoensgebonden Nederlandse ingrediënten

Bij Carstens kun je met regelmaat een nieuw menu verwachten. Er wordt gewerkt met het beste van ieder seizoen waardoor het aanbod verrassend en wisselend is. Het seizoensmenu wordt altijd zorgvuldig en lokaal bij elkaar gezocht. Het kan daarom zomaar zijn dat de vis op het bord 's ochtends nog in de Noordzee zwom.

Bruinsma vertelt: '“Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” Voor een complete smaakbeleving zijn alle gerechten aan te vullen met een bijpassend wijnarrangement.

Chef Jeroen Bruinsma

Chef Jeroen Bruinsma is niet bang om te experimenten en presenteert zijn gerechten met vertrouwen en flair. Jeroen is opgeleid door de beste sterrenchefs en restaurants die ons land kent. Denk hierbij aan Robert Kranenborg bij Vossius, Vermeer en La Sirene.

"Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken", aldus Bruinsma.

Samen met souschef Sebastiaan Alferink (Circl & Instock) maakt Bruinsma de keuken van Carstens compleet.

Over Carstens

Je vindt de Brasserie tegenover het Amsterdam Centraal Station. Carstens is geopend van donderdag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 uur.

Meer over Restaurant Carstens lees je in onze restaurantgids.