5 Hotspots in de culinaire wijk ‘t Ginneken in Breda die je niet mag missen!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Foodies uit omgeving Breda weten het allang. De wijk ‘t Ginneken is de place to be als het over restaurants in Breda gaat. Dit kleine stukje Frankrijk in Nederland barst van de kleine winkeltjes en sfeervolle hotspots. De redactie van WijnSpijs zet de leukste zaken van deze culinaire wijk voor je op een rijtje.

De Stadstuin | Bib Gourmand

Adrie en Linda zijn echte horeca mensen. Dat voel je meteen. In dit stijlvolle en chique herenhuis – met Bib Gourmand –  wordt er alles aan gedaan om jou te verwennen. Geniet van al het heerlijks in een ontspannen sfeer. Ideaal voor als je wat te vieren hebt en écht goed wil uit eten! 

De Stadstuin Breda

De Stadstuin 
Ginnekenweg 138, Breda
076 – 530 9636

Brasserie Zandberg | Eetcafe 2.0

Je zou willen dat er bij jouw op de hoek van de straat ook een zat. Een brasserie met goed eten en lieve bediening. Een soort eetcafe 2.0, zeg maar. Oh ja. Op maandag, dinsdag en woensdag eet je hier een fantastisch drie gangen menu tussen de buurtbewoners voor slechts €25,-

Brasserie Zandberg Breda

Brasserie Zandberg
Ginnekenweg 75, Breda
076 – 737 0054

De Saeck | Biologisch

Hier is het ‘biologisch is logisch’ principe compleet door gevoerd. En je kunt hier fantastisch eten. Alles wordt zelf gemaakt of uit de buurt gehaald. Ook de vegetariër wordt op zijn wenken bediend. Afsluiten doe je met een muntthee uit eigen tuin en met huisgemaakte(!) pepermuntjes.

De Saeck Breda

De Saeck 
Ginnekenweg 262, Breda
076-565 4095

Deze hippe wijk ontdekken onder het genot van wijn en spijs? Op 29 oktober kun je hier WijnSpijs Wandelen. Kaarten koop je hier! 

La Cucina Italiana | Italiaans plus

Laat je in de watten leggen, of haal zelfs af.. Bij La Cucina Italiana kom je uiteraard voor de pizza, maar ook voor tournedos met truffels of een super verse dorade . Maak het zo duur als je zelf wilt. En vergeet de wijnkaart niet!

la-cucina-delft-2

La Cucina Italiana
Ginnekenweg 309, Breda

Ontdek je deze toppers allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling! Ga ook mee!

Hemels | Bistro

Alles kan bij Hemels en alles is genieten bij Hemels. Want aan alles is gedacht. De lekkerste leukste leveranciers leveren de beste producten, waar de chef dan weer graag iets moois mee maakt. Aan ‘de voorkant’ ben je in handen van Michelle, die de lekkerste koffie van de straat serveert!
Hemels-Breda

Hemels
Wilhelminastraat 23, Breda
076 – 522 4124

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?