Vandaag maken we broccolisoep. Waarom? Het is eenvoudig, lekker en je kunt er alle kanten mee op. Kies je voor broccoli om soep van te maken, dan ben je erg goed bezig.
Is broccolisoep gezond? Jazeker! Broccoli, de verre neef van de bloemkool, helpt je door zijn hoge concentratie aan vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Volgens onderzoekers uit de Verenigde Staten zou broccoli zelfs helpen bij de preventie van kanker. Soep gezond, eet een broccoli.
Hoe bewaar je broccoli ?
Broccoli is familie van de bloemkool maar is iets moeilijker om te bewaren. Als je een stronk broccoli over hebt kan je hem het beste in de koelkast bewaren. Afhankelijk van de versheid van de Broccoli houdt hij het hier 3 tot 5 dagen uit. Als je dit nog een paar dagen wilt rekken kan je een stronk broccoli als een bos bloemen in een klein vaasje of groot glas in je koelkast zetten. Zolang je zorgt dat de alleen de stronk onder water staat en niet de roosjes kan je de houdbaarheid van de broccoli nog een paar dagen extra rekken.
In de vriezer houdt broccoli het een stuk langer uit. Verse rauwe broccoli kan je ingevroren ongeveer een jaar bewaren. Je kunt dus altijd wat klaar hebben liggen om soep van te maken!
Als je soep van broccoli hebt gemaakt en het wilt bewaren, zorg dan dat je het snel afkoelt. Zolang de broccolisoep binnen een paar uurtjes na het koken in de koelkast staat zal deze nog 2 dagen lekker blijven.
Home Made Basics van Yvette van Boven
Home Made Basics is een uitgebreid kookboek waar je elke dag wel een recept uit kunt koken. De gerechten zijn makkelijk, gezond en origineel. Yvette van Boven kan, dankzij haar jarenlange ervaring als culinair schrijver, kok en presentator, erg goed stap voor stap recepten uitleggen.
Wij mochten haar recept voor broccolisoep alvast met jullie delen.
- Home Made Basics
- Yvette van Boven
- ISBN: 9789038808437
- Nijgh Cuisine
- € 39,99