Brownies, ken jij iemand die dit niet lekker vindt? Nee, ik ook niet. Met brownies scoor je dus altijd, al was het maar bij jezelf.
Veel mensen maken deze ‘zalige zoete zonde’ op basis van een browniemix en daar is niets mis mee, maar jij maakt ze natuurlijk helemaal zelf. Maak heerlijke brownies met een paar basisingrediënten die je vast en zeker in de kast hebt liggen. Het is nauwelijks moeilijkerdan het gebruik van een mix.
En de brownies …. ze zijn echt perfect glanzend en vol van een rijke chocoladesmaak.
Lees snel verder voor dit recept, wat variatietips en nog 6 andere brownie recepten. Meer dan genoeg om uit te proberen, dus.
Recept | Brownies met olijfolie
Met dit recept vervang je het pakje boter (zoveel?) door olijfolie. Dit maakt je brownies niet alleen gezonder, maar het geeft ze ook een heerlijke licht bittere fruitachtig smaak
Gebak | 9 stukken
Ingrediënten
120 ml olijfolie
2 theelepels vanille-extract
150 gram suiker
90 gram bruine suiker
3 grote eieren
40 gram cacaopoeder
70 gram bloem
75 gram gehakte chocolade
Zo maak je brownies met Olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Doe de olijfolie, het vanille-extract en de suikers in een grote kom en meng dit.
- In een aparte klop je de eieren los (ongeveer 30 seconden).
- Doe de eieren bij het suikermengsel en voeg de rest van de ingredienten toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 25-30 minuten in de hete oven.
Recept | vegan brownies
Vegan brownies, waar waren jullie al die tijd? Brownies zijn vrij makkelijk te ‘veganizen’. Gelukkig maar, want de vegans onder ons moeten natuurlijk ook van brownies kunnen genieten!
Gebak | 9 stukken
Ingrediënten
140 gram bloem
20 gram cacaopoeder
200 gram suiker
80 ml plantaardige olie
1 theelepel vanille-extract
200 gram zuivelvrije chocolade (gesmolten)
240 ml ongezoete amandeldrink
Zo maak je vegan brownies
- Verwarmd de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Doe de bloem, cacaopoeder en suiker in een grote kom en roer dit door elkaar.
- Voeg de olie, het vanille-extract, de gesmolten chocolade en amandeldrink toe en meng alles met een spatel.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 25-30 minuten in de hete oven
Recept | aardbei-cheesecake brownies
Aardbei-cheesecake en brownies: het beste van 2 werelden in 1 geheel, waar je natuurlijk niet van af kunt blijven. Eet ze niet allemaal tegelijk op!
Gebak | 9 stukken
Ingrediënten
Browniebeslag (zoals hierboven beschreven)
1 theelepel amandelextract
60 gram kwark
2 eetlepels zachte boter
50 gram suiker
1 ei
2 eetlepels bloem
150 gram aardbeien
(gewassen, kroontje verwijderd en in kwarten gesneden)
Zo maak je aardbei-cheesecake brownies
- Mix alle ingrediënten, behalve de aardbeien, en roer tot het een gladde massa is.
- Roer de helft van de aardbeien door het mengsel. Doe het browniebeslag in de bakvorm. Giet het cheesecakemengsel erover. Strooi de rest van de aardbeien eroverheen.
- Trek met een mes lijnen door het beslag, zodat je een marmereffect krijgt. Bak de brownies 25-30 minuten in een oven van 180 graden.
Recept | crumble koffie brownies
Deze variant heeft een diepe koffiesmaak. De noten maken het helemaal af. Smullen maar!
Gebak | 9 stukken
Ingrediënten
Browniebeslag (zoals hierboven beschreven)
1 eetlepel oploskoffie
50 gram gehakte walnoten
100 gram boter
100 gram suiker
200 gram bloem
1 theelepel kaneel
zo maak je crumble koffie brownies
- Meng de oploskoffie en de walnoten door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm.
- Doe de rest van de ingredienten in een kom en mix alles met de hand tot je een mooi crumble hebt. Verdeel de crumble over het browniebeslag en bak de brownies 25-30 minuten in een oven van 180 graden.
Recept | cookies & cream brownies
Voor de oreoliefhebbers: cookies & cream brownies! Wedden dat kinderen deze variant superlekker vinden?
Gebak | 9 stukken
Ingrediënten
Browniebeslag (zoals hierboven beschreven)
50 gram witte chocolade (in stukjes gehakt
100 gram Oreos (in grove stukken gebroken)
Zo maak je cookies & Cream brownies
- Meng de witte chocolade en 1/3 van de gebroken oreos met het browniebeslag. Giet het in de bakvorm.
- Strooi de rest van de Oreos over het beslag en bak de brownies 25-30 minuten in een oven van 180 graden.
Recept | blondies
Sommige mensen vallen nu eenmaal op blond.
Gebak | 9 stukken
Ingrediënten
170 gram boter (gesmolten, maar niet te warm)
200 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram suiker
2 theelepels vanille-extract
250 bloem
2 theelepels maizena
1 theelepel bakpoeder
1/3 theelepel zout
190 gram witte chocolade (gehakt)
Zo maak je blondies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Meng de gesmolten boter en de suiker in een grote kom en roer het goed door elkaar.
- Voeg de eieren, het eigeel en vanille-extract toe en meng alles tot het een egale massa is.
- Meng de bloem, maïzena, bakpoeder en zout in een aparte kom.
- Voeg nu de geleidelijk de droge ingrediënten bij de natte, roer steeds tot het is opgenomen.
- Spatel de witte chocolade en eventueel gehakte noten erdoor. Giet het beslag in de bakvorm en bak de blondies 25-30 minuten.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak