Bruschetta’s zijn niet echt origineel of ingewikkeld, gewoon knapperig brood met wat lekkers erop. Toch wordt iedereen blij als ze een plateau met bruschetta’s rond zien gaan. Van het meest chique feest tot een gezellige borrel, de bruschetta is altijd welkom. Dit is de definitie van een culinaire klassieker.
Zoals al het goede Italiaanse eten, is eenvoud het belangrijkst. Alle ingrediënten passen fantastisch goed bij elkaar, zodat het lijkt alsof de puzzel vanzelf in elkaar valt. Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel. Schenk een lichte Italiaanse wijn erbij. Heerlijk!
Zo maken ze bruschetta in Italië
Bruschetta is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit geroosterd brood, ingewreven met knoflook en olie met een beleg van (meestal) tomaat en kruiden. In Italië maken ze dit heerlijke hapje met een brustolina. Een speciaal ovenroostertje om bruschetta mee te roosteren. Als je goed zoekt, kun je dit handige apparaatje wel in een speciaalzaak vinden.
Bruschetta zoals wij het kennen, is ontstaan in de 16e eeuw. Maar de wortels van dit gerecht liggen in het oude Rome. Daar gebruikten ze (oude) sneetjes brood om de nieuwe oogst olijfolie te proeven. In de loop der jaren kwam daar knoflook, zout, kruiden en tomaat bij en voilá: de bruschetta is geboren!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten