Een goedkoop kerstmenu voor wie dit jaar krap bij kas zit. Geen probleem, met deze lowbudget kerstrecepten staat er een heerlijk kerstdiner op tafel.

Daarnaast lees je in dit artikel nog een paar handige bespaartips. Wie zegt dat budget niet ook ontzettend lekker kan zijn heeft dit kerstmenu nog niet gezien!

Fijne feestdagen!

Kippenpasteitjes

Low budget kerst voorgerecht

Wanneer je kiest voor deze pasteitjes gevuld met kippenragout, dan kies je voor een echte kerst klassieker. Dit recept komt van chef Estée Strooker die kookt volgens de nieuwe Nederlandse keuken.

Moeilijke eters en kinderen zijn geen probleem. Bijna iedereen vindt dit lekker. Toch iets anders koken? Kijk hier voor alle kerst voorgerechten.

Indrukwekkende runderpastei voor een klein budget

Deze decadente runderpastei ziet er spectaculair uit, maar de ingrediënten zijn niet duur. Serveer ze met mooie gekookte aardappels en salade en je hebt een prachtige kerstdiner voor een fijn prijsje.

Bekijk hier alle kerst hoofdgerechten als je niet van blauwe kaas of pastei houdt.

Runderpastei recept
Bastogne meringue citroentoetje

Citroenmousse met Bastognekoek en merengue

Het heeft wel wat weg van een Eton Mess, dit snelle en betaalbare kerstdessert van Eva Posthuma. Net zo leuk om te maken - ook met kindjes - zo klaar en om je vingers bij af te likken.

Bekijk hier alle desserts voor kerst.

Bekijk alle kerstrecepten

Het is de lekkerste tijd van het jaar!

Entrée extraordinaire
Spectaculaire hoofdgerechten

... zo wordt het een betaalbare kerst

1

Kerst budgettip

Samen koken is veel leuker, maar ook goedkoper. Laat iedereen een gang koken (en betalen) met een bijpassende wijn.
Zo wordt je kerst niet alleen goedkoper, maar ook een stuk minder stressvol.

2

Kerst budgettip

Serveer deze kerst gerechten met seizoensproducten, dat scheelt heel veel geld (en smaak!).
Voor dessert kun je bijvoorbeeld fruit gebruiken zoals appels (appelcrumble) of peren. Veel goed koper dan aardbeien. Die zijn bovendien ook een stuk minder lekker in dit seizoen. Klik hier voor alle winterrecepten.

3

Kerst budgettip

Kies voor een vegetarisch kerstmenu! Vlees en vis zijn vaak toch de duurste ingrediënten op de boodschappenlijstje. Door vegetarisch te koken ben je dus lief voor dieren en lief voor je portemonnee.