Deze bulgur salade met feta is echt het proberen waard! Zeker als je genoeg hebt van steeds dezelfde standaard salade. Enthousiast geworden en zin om een keer een nieuw recept te proberen? Lees snel verder voor dit heerlijke Turkse recept met bulgur uit het boek Café Mazahar van Merijn Tol.

Andere trek? Probeer dan één van onze andere salade recepten!

Fijne bulgursalade met feta

5 from 1 vote
Recipe by Merijn Tol Course: Salade, HoofgerechtCuisine: TurksDifficulty: Makkelijk
Salade

5

porties
Cooking time

20

minutes

Elke bulgur heeft zijn doel: de ultrafijne is voor kibbeh en kebab en de fijne is voor de klassieke bulgursalade kisir.

Maar omdat ik hou van die hele kleine korrel heb ik die ultrafijne gebruikt in een nieuwe Turks-achtige bulgursalade met komkommer, druiven, witte kaas, dille, pekmez en pistache. Fris en heel erg lekker. Net zoals Bir zamanler – Loonasona, ook Turks.

Als je geen genoeg kunt krijgen van bulgur moet je deze tabouleh (Libanese peterseliesalade met bulgur) ook eens proberen.

Ingrediënten

  • 300 gram 300 extra fijne bulgur

  • 1 1 biologische citroen, rasp en sap

  • 1 1 bosje peterselie (of ½ grote bos)

  • 1 1 bosje dille (of ½ grote bos)

  • 3 3 snackkomkommers

  • 1 1 tros blauwe druiven

  • 50 gram 50 pistachenoten

  • 100 ml 100 pekmez

  • 1 1 eetl. sumak

  • 100 ml 100 frisgroene olijfolie

  • 150 gram 150 witte romige kaas (het liefst van je Turkse winkel) of anders lekker een feta

  • Ook nodig
  • mandoline

Bereiding Fijne Bulgursalade

  • Wel de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Meng de bulgur met de citroenrasp en het sap.
  • Snijd de peterselie en dille heel fijn.
  • Schil de snackkommers en halveer ze. Schaaf ze op de mandoline in plakjes van 1 millimeter.
  • Pluk de druiven en halveer ze.
  • Rooster de pistache in een droge koekenpan. Hak ze middelgrof.
  • Meng in een kom de pekmez, sumak, olijfolie en wat zout en klop tot een dressing.
  • Verbrokkel de kaas.
  • Meng vlak voor het serveren de bulgur met de peterselie, dille, snackkomkommers, druiven, dressing, witte kaas. Schep luchtig om op een groot bord of in een schaal. Bestrooi de bulgursalade met de pistache en yalla, opscheppen en eten maar!

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Café Mazahar van Merijn Tol

Dit mooie boek Café Mazahar is ontstaan uit liefde voor Libanon en Libanees eten. De schrijfster Merijn Tol is kok, schrijft over eten en is daarnaast foodstylist en ontwikkeld ook haar eigen recepten. Het boek neemt je mee in de verhalen over de recepten, de plaatsen waar de gerechten vandaan komen. En het biedt genoeg keuze voor vegetarische, of zelfs veganistische recepten.

Titel  | Café Mazahar
Schrijver  | Merijn Tol
Fotograaf  | Saskia van Osnabrugge
Uitgever  | Nijgh Cuisine
Release  | 30 augustus 2022
Bekijk de prijs hier op Bol.com

cafe-mazahar-merijn-tol

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten