Bun Cha at ik voor het eerst op mijn 'grote reis' door Vietnam. In mijn ogen is dit het gerecht dat de Vietnamese keuken het beste weergeeft. De combinatie van alle smaken en allerlei structuur die in je mond vechten om aandacht, frisse kruiden, warm en koud samen op een bordje. Het zorgt ervoor dat de Vietnamese keuken nooit verveelt.
Bun Cha is afkomstig uit de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Het is beroemd door de perfecte combinatie van frisse verse kruiden, gecarameliseerd varkensvlees, in de vorm van kleine hamburgertjes en plakjes buikspek met verse mihoen. Het is niet moeilijk om te maken. Maar belangrijker, je doet jezelf er een groot plezier mee. Aan de slag dus!
Vietnamees van Uyen Luu
Het recept voor Bun Cha komt uit het boek Vietnamees van schrijfster Uyen Luu. Hierin leert Uyen de authentieke Vietnamse keuken koken aan de hand van echte klassiekers zoals Vietnamese springrolls en Banh Mi, die je ook bij ons op de site vindt.
De Vietnamese recepten kenmerken zich door een overvloed aan rauwe en knapperige groenten en kruiden. Thaise basilicum, munt en koriander gaan er in grote hoeveelheden doorheen. De recepten staan bol van smaak en worden wereldwijd geroemd door de uitstekende balans in smaken. Zoet, zout, knapperig en zijdezacht. Gelukkig nu dus ook heel goed thuis te maken.
Vietnamees
- auteur Uyen Luu
- uitgever Good Cook
- ISBN 9789461432582
- Prijs € 25,95
- omvang 224 pagina's
Kook Vietnamees hier op Bol.com.