Follow Friday | bySam | Susam

Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: Susam van het culinaire platform bySam!

Follow Friday | bySam | Susam Pang

 

Mini interview

Susam Pang, oprichtster van het culinaire platform bySam, is een serious foodie. Waarom? Omdat ze verschrikkelijk gek is op lekker eten! Of ze nu zelf kookt of zich laat verrassen door andermans kookkunsten. Susam is de hele dag bezig met alles wat te maken heeft met eten en deelt haar favoriete recepten én foodspots op haar website bysam.nl. Daarnaast is ze co-creator van de Foodbloggers Awards.

Passie voor eten heeft ze dus zeker! Wat ze het allerleukst vindt aan foodbloggen, het organiseren van haar awardshow en meer lees je hier!

Sam van bysam.nl

Naam | Susam (ook wel Sam) | bySam.nl
Instagram account | @bysam.nl

Wat is er zo leuk aan foodbloggen?
Mensen inspireren en geïnspireerd worden. Ik ben mijn blog begonnen omdat vrienden mij vroegen mijn eetavonturen te delen met hen. Op dat moment begon het hele bloggen net een beetje op te komen (het was 2014). Het leek mij een makkelijke manier om mijn tips te delen. En nog steeds is het delen van mijn favorieten dé reden waarom ik dit doe. Wanneer ik een bericht krijg van een van mijn lezers dat ze zo blij is met mijn tips, word ik immens gelukkig. Laatst werd ik nog getagd door iemand in een Instagrampost met een foto in Sri Lanka. Diegene ging bij een restaurant eten, omdat hij had gelezen dat ik daar had gegeten. Echt zo tof! Daarnaast geeft bySam mij ook de kans om de meest inspirerende mensen te ontmoeten. Zo mocht ik laatst een dag meelopen met chef Alex Haupt. Hij wilde mij laten zien hoe het er echt aan toe gaat als je een eigen restaurant opent. Dat je dat mag aanschouwen en er vervolgens een verhaal over mag schrijven, tja, dat voelt echt als een privilege.

Sam tussen de wijngaarden

Wanneer is jouw liefde voor lekker eten eigenlijk ontstaan?
Dat is er met de paplepel ingegoten. Mijn beide ouders komen uit Hong Kong en leven voor eten. Ik ben niet anders gewend dan dat we tijdens het ontbijt alvast bespreken waar we gaan lunchen. En wanneer we aan het lunchen zijn, debatteren we over het avondeten. Wanneer onze familie bij elkaar komt, eten we met z’n allen.

Wat is het leukste aan het organiseren van de Foodbloggers Awards?
Met de Foodbloggers Awards delen we awards uit aan horecazaken. De reden van Roger Bloem (Cityguys) en mij om deze awardshow te organiseren is om iets terug te doen voor de branche. Iedere dag eten we bij de mooiste restaurants. Soms zelfs voordat ze open gaan. En door deze ondernemers een award uit te reiken, willen we onze dankbaarheid tonen. Daarnaast is het fantastisch om iedereen bij elkaar te brengen voor één avond. Ik weet nog dat een paar chefs naar me toe kwamen tijdens het feest na de show. Ze vonden het zo leuk dat ze elkaar weer na jaren zagen. Normaal zijn ze allemaal aan het werk en hebben ze niet de tijd om elkaar weer eens te zien en te spreken. Op zo’n moment weet je gewoon dat je er goed aan doet om zoiets als de Foodbloggers Awards te organiseren.

Wat mag er niet ontbreken in jouw keuken?
Sojasaus, een mooie manier om gerechten te zouten.

Wat is het gekste dat je ooit gegeten hebt?
Een tostada met meelwormen en krekels. Dat was in Oaxaca City in Mexico.

Maak zelf eens Mexicaanse tostada's! (maar dan zonder wormen en krekels!) Zie dit heerlijke recept.

Jouw ultieme guilty-food-pleasure?
Frikandel speciaal, maar dan wel met curry. Met ketchup eet ik het niet.

Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?
Bij 212 in Amsterdam. Het is bizar dat ze daar bijna alle wijnen op glas schenken. Ze hebben een bizarre wijncollectie en werken met een Coravin zodat je gemakkelijk een glas van die ene bijzondere wijn bij je gerecht kunt bestellen. Echt top!

Van alle hotspots op jouw blog, welke raad je het meest aan?
Poehoe, wat een lastige vraag. Er zijn er zoveel. Mag ik er twee? Pujol in Mexico City en Ivan Ramen in NYC (beste ramen ooit).

Check ook zeker deze leuke hotspots in Amsterdam!

Wat is jouw speciaalste wijn-ervaring aller tijden? 🍷
Voor onze verjaardagen verrassen mijn vriend en ik elkaar altijd met een ervaring. Twee jaar geleden nam ik hem mee naar de Bourgogne. Toen hij hoorde dat we naar Beaune gingen tipte hij restaurant Le Charlemagne. Een sterrenzaak met een ligging op een heuvel pal tussen de wijngaarden. Om er te komen moesten we een route door de wijnranken fietsen. Terwijl we omhoog klauterden op ons hotelfietsje ging de zon onder. Zo mooi. Eenmaal aangekomen werden we getrakteerd op een geweldig diner met bijpassende wijnen. Echt een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Ook zoiets moois ervaren? Doe eens een wijnreis!

📸 Klik hier voor de Instagram-pagina van serious foodie Sam!

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons