Sushi maken kan best een gedoe zijn. Het is het altijd waard natuurlijk, zelfgemaakte sushi is heerlijk.
Deze California rolls zijn geen uitzondering. Krab en avocado zijn een match made in heaven. Rol ze samen met echte sushirijst, knapperige komkommer in een knapperig vel nori en je hebt een fantastisch hapje.
Het goede nieuws? In een halfuurtje kan je wel 12 van deze rollen maken! Verwen jezelf en de mensen om je heen een keertje en maak deze rollen voor een lunch, picknick of s’avonds.
Hoe is de California roll ontstaan?
Toen sushi in de jaren 60 en 70 begon met de wereld veroveren stonden sushi chefs voor een dilemma. Het gebruik van verse seizoensingrediënten is dé belangrijkste bouwsteen voor goede sushi. Goede ingrediënten is altijd belangrijk natuurlijk, maar in de Japanse keuken helemaal. Hoe pak je dat dan aan? Hou je je aan de traditionele sushi recepten, of respecteer je de hele filosofie achter sushi. De California roll doet dat tweede. Japanse chefs in de VS gingen lokale verse producten gebruiken en bedachten zo hele nieuwe vormen van sushi.
Californië en avocado’s zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Ook bleek de avocado en best goede vervanger te zijn voor de vette tonijn die in Japan wordt gebruikt. In de jaren 70 was het een stuk moeilijker om goede ingrediënten over de hele wereld te vervoeren.
California Dreamin'
Maak kennis met de Californische keuken, een van de meest innovatieve van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker. Vivian Lui kent de Californische keuken als geen ander. Ze woont en werkt er al haar hele leven en werkt onder andere samen met de New York Times om deze bijzondere keuken uit te lichten.
Dit lekkere recept voor California rolls mochten wij met jou delen.
California Dreamin’
Auteur: Vivian Lui
ISBN: 9789461432292
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 25,95