Kaasplank 2.0 | Recept voor camembert uit de oven van Pascale Naessens

Ben jij ook zo'n camembert lover? Al er iets is waar ik gelukkig van wordt, is het dit Franse kaasje. Hij weet het altijd goed te doen en stelt mij nooit teleur. 

En deze camembert met druiven en noten verslaat echt alles. Als je ooit dacht de beste te hebben gegeten, wacht tot je deze hebt gemaakt. De camembert gaat heerlijk in de oven, zo wordt 'ie lekker smeuïg, en je kan de kaas er letterlijk uit zien druipen op je boord!

Nog eenvoudiger 2 - camambert met noten en druiven

De druiven en de noten zijn een heerlijke toevoeging. Het zoete van de druiven en de textuur van de noten,  ​d​​​e beste smaken komen samen in je mond en het is werkelijk hemels. Oke, genoeg gekletst. We gaan hem maken!

Ingrediënten

  • 1 grote tros blauwe druiven zonder pit
  • een handvol pistachenoten
  • 5 takjes rozemarijn
  • camembert (of brie)

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de druiven in kleinere trosjes en leg ze in een ovenschaal.

Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi ze over de druiven. Leg de noten erbij en kruid stevig met zwarte peper. Giet er een beetje olijfolie over en zet 15 tot 20 minuten in de oven, of langer als het grote druiven zijn. Maak een paar inkervingen in de camembert en zet de kaas de laatste 10 minuten mee in de oven. Schep met een lepel wat gesmolten kaas uit de camembert en doe er wat druiven en noten bij. Heerlijk!


TIP | DRUIVEN

Druiven en bananen bevatten het meeste suiker van alle fruit, daarom zie ik ze als snoep van de natuur en eet ik ze maar af en toe. Beschouw dit gerecht dus eerder als comfort food, gezien het te veel suiker bevat voor een lowcarbgerecht.

Wijntip | Camembert wordt vaak gegeten met rode wijn, maar is niet altijd de fijnste keuze. Een wijn met weinig zuur doet het fantastisch met dit kaasje, bijvoorbeeld een rosé uit de Provence.


Probeer ook deze kaasfondue: een must voor alle onze cheese lovers!

Nog eenvoudiger?

Nog eenvoudiger 2 - Pascale Naessens bookcover

Zoals je merkt vraagt dit recept om weinig ingrediënten. Hij komt namelijk uit Nog eenvoudiger 2, van Pascale Naessens. In dit nieuwe kookboek vind je alleen recepten met maximaal 4 ingrediënten, die toch een volwaardig gerecht maken. 

Pascal Naessens is voedingsdeskundige, waardoor haar recepten vaak lowcarb zijn, maar oh zo lekker. En natuurlijk staan er ook een paar zoete traktaties tussen, want dat moet ook kunnen. Als deze camembert je nog niet heeft overgehaald, probeer deze zalige burrata met tomaat of de gehaktballetjes van kip! Ook uit Nog eenvoudiger 2.


Koop 'Nog eenvoudiger 2' hier op bol.com

Nog eenvoudiger 2

Auteur | Pascale Naessens

Uitgever | Lannoo

Omvang | 224 pagina's

ISBN | 9789401458580

Prijs | € 25,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Camembert met druiven en noten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons