Gebakken camembert uit de oven, een heerlijke tijdloze klassieker. Smeuïge camembert geserveerd met een grote mand knapperig (zelfgebakken) stokbrood maakt dit gerecht een gegarandeerd succes.

Maximaal comfortfood met minimale inspanning. Ideaal voor bij de borrel of als voorgerechtje.

Camembert uit de oven

5 from 1 vote
Recipe by Morgan Mc Glynn Difficulty: makkelijk
voorbereiden

5

minutes
oventijd

10

minutes

Hieronder lees je de snelste, meest klassieke versie voor deze camembert uit de oven. Varier voor verschillende toppings met de tips onder het recept. Maar gebruik ook gerust eens een ander kaasje, zoals Vacherin Mont d'Or (vanaf september).

Ingrediënten voor camembert uit de oven

  • 1 houten doosje 1 camembert van 250 gr

  • 1 teen 1 knoflook

  • 4 takjes 4 rozemarijn

  • 1 tl 1 olijfolie

  • 1 scheutje 1 witte wijn

  • 1 1 mooi zelfgebakken stokbroodje, of ander wit brood.

zo maak je camembert uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem de camembert uit het doosje, haal het papier eraf en leg het doosje terug in de onderste helft van het doosje.
  • Prik met een scherp mes een paar gaatjes in de bovenkant van de kaas en druk er wat plakjes knoflook en takjes rozemarijn in. Sprenkel er wat olijfolie en witte wijn over.
  • Zet het doosje op een bakplaat en bak de kaas 10 minuten, of tot je hem ziet pruttelen.

Tips

  • Een lekkere variatie die helemaal bij de herfst past: bak - terwijl de camembert volgens bovenstaand recept in de oven staat - een paar mooie paddestoelen met een gesnipperde sjalot, knoflook, peper, zout en misschien wat truffelolie in een pannetje. Garneer de kaas hiermee voor je hem serveert.
  • Ook lekker, maak de kaas af met vijgen, walnoten en honing. Wel de knoflook en rozemarijn weglaten!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Camembert uit de oven uit 'Zelf Kaas Maken'

  • Titel Zelf Kaas Maken, van ricotta tot feta en Goudse kaas
  • Auteur Morgan Mc Glynn
  • Fotograaf Jamie Orlando Smith
  • Uitgever Terra
  • Release
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com

Wist je dat er voor 1 camembert 2,2 liter melk nodig is? En dat het wel 30 tot 35 dagen duurt voor een camembert van binnen volledig rijp is? Dat en nog veel meer leer je allemaal in het boek van Morgan Mc Glynn. Maar het belangrijkste dat je uit dit boek leert is zelf kaas maken.

Van zachte roomkaas tot harde cheddar, kaasspecialist Morgan neemt je mee door het hele maakproces met duidelijke en prachtige foto's bij elke stap.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten