Ceviche wint steeds meer aan populariteit, en terecht! Dit frisse Mexicaanse voorgerechtje gemaakt van verse zeeduivel gemarineerd in vers limoensap is een delicaat en elegant voorgerechtje van vis. Je serveert het met avocado, koriander en cream crackers, een ware traktatie!

Misschien heb je wel eens gehoord van 'Tijgermelk'. Deze wordt - gelukkig - niet gemaakt van tijgers, maar is de mix van limoensap, ui, koriander en pepers. De vis gaart lichtjes in de limoensap, wat de vis een lekkere bite geeft. Enthousiast geworden? Lees hieronder verder voor het recept!

Ceviche van zeeduivel met avocado, koriander en verse jalapeños

0 van 0 Beoordelingen
Keuken: Mexicaans
Servings

4

servings
Cooking time

30

minuten

Dit ceviche recept komt uit het kookboek 'Comida Mexicana' van Rosa Cienfuegos. Perfect om van te genieten in de zon met vrienden op een warme zomerdag, of als licht voorgerechtje bij een etentje. Ook fijn: het staat in 30 minuten op tafel, je hebt weinig ingrediënten nodig én het is gemakkelijk te bereiden.

Ingrediënten

  • 1 kg Ontvelde filet van zeeduivel of andere stevige witvis, van 5 cm.

  • 500 ml versgeperst limoensap

  • 500 gr tomaten, in blokjes

  • 150 gr witte ui, gesnipperd

  • 150 gr korianderblaadjes, gehakt

  • 50 gr verse jalapeños, groene cayenne-of serrano-pepers. Zaad-en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt

  • 1 tl extra vierge olijfolie

  • 1 avocado, gehalveerd en in plakken

  • Om erbij te serveren
  • korianderblaadjes

  • cream-crackers

  • limoenpartjes

Bereiding

  • Leg de vis in een zuurbestendige kom. Schenk het
    limoensap erbij, zet de kom in de koelkast en laat
    hem een nacht staan.
  • Giet de volgende dag de vis af en snijd hem in
    stukken van 2 cm. Schuif de vis terug in de kom en
    voeg de tomaat, witte ui, koriander, chilipeper en
    olijfolie toe.
  • Verdeel de ceviche over vier serveerglazen, leg
    de avocado erbovenop en garneer de vis met takjes
    koriander. Serveer de ceviche met de cream-crackers
    en limoenpartjes ernaast

Tips

  • Goede vervangers voor zeeduivel zijn ceviche van kabeljauw, zalm, tonijn en zeebaars. Deze vissen hebben een stevige structuur, waardoor ze niet uit elkaar vallen door het marineren.
  • Zoek je fijne ceviche glazen? Deze glazen van Bol.com zijn een goede optie!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Hoe lang blijft ceviche goed?

Het is aan te raden de ceviche direct na bereiding op te eten, omdat het zuur van de limoen de structuur van de vis verandert en je daarmee het risico loopt dat de vis een beetje 'papperig' wordt. Heb je te veel en wil je hem toch bewaren? Doe dat dan als volgt:

  1. Giet de marinade zoveel mogelijk af
  2. Doe de vis in een goed afgesloten bakje en zet deze in de koelkast
  3. Voeg bij opnieuw serveren eventueel vers limoensap toe om de smaak te verbeteren

Ceviche blijft maximaal twee dagen goed in de koelkast. Ruik je een visachtige geur? Eet de ceviche dan niet op, je wilt natuurlijk niet ziek worden!

Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos

Rosa is geboren in Mexico City, en dochter van een chef-kok. Ze is later geëmigreerd naar Australië, Sidney. Ze kon daar geen écht Mexicaans eten vinden, dus besloot ze haar eigen succesvolle restaurant Tamelaria Deli op te richten, en een kookboek te schrijven vol met Mexicaanse recepten!

Comida Mexicana staat vol met authentieke Mexicaanse lekkernijen: ontdek voor tortilla's, taco's, streetfood, diverse sauzen zoals chili saus en salsa verde en zalige desserts. De beschrijving van de recepten in gemakkelijk te volgen, bevatten weinig ingrediënten en staan snel op tafel. Zeer geschikt voor de minder ervaren thuiskoks dus!

Comida Mexicana

  • Auteur: Rosa Cienfuegos  
  • Uitgeverij: Good Cook
  • Datum: april 2021 
  • Aantal pagina's: 224
  • ISBN: 9789461432520 

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten