Vegetarische maaltijd? Waan jezelf in India met deze kikkererwten curry. Deze curry - ook wel channa genoemd - is perfect voor meatless monday of de vegetariërs onder ons.

Yummie! Nóg lekkerder met zelfgebakken naan. Lees snel verder voor het recept!

Kikkererwten curry (channa)

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Indiaas
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

25

minutes

Maak deze curry nog eenvoudiger: ik geef de voorkeur aan de textuur van langzaam gegaarde gedroogde kikkererwten, zoals ze bij Al-Faisal Tandoori doen.

Ik heb dit recept echter ook al eens gemaakt met 800 gram kikkererwten uit blik, met uitstekend resultaat.

Ingrediënten

  • 4 el koolzaadolie

  • 2 el knoflook-gemberpasta

  • 250 g 250 gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt in water, daarna uitgelekt

  • ½ tl zuiveringszout

  • 1 volle el komijnzaad

  • ½ tl ajowanzaad

  • ½ tl chilipoeder

  • 1 ui, fijngesneden

  • zout

  • groene chilipeper en koriander, fijngehakt

Bereiding

  • Verhit 1 eetlepel van de koolzaadolie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de knoflook-gemberpasta door de hete olie en bak ongeveer 1 minuut. Voeg nu de geweekte kikkererwten en het zuiveringszout toe en bedek met water.
  • Laat ongeveer 70 minuten zachtjes koken en voeg indien nodig wat water toe, tot de kikkererwten gaar zijn. Dit is een vrij dikke curry, dus pas op met water toevoegen wanneer de kikkererwten bijna gaar zijn.
  • Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan op middelhoogvuur en bak het komijnzaad en het ajowanzaad ongeveer 40 seconden in de olie. Voeg het chilipoeder en de fijngesneden ui toe en bak tot de ui lichtbruin en zacht is. Voeg toe aan de kikkererwten en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en serveer met gehakte chilipepers en koriander, die aan tafel naar smaak kunnen worden toegevoegd.

Tips

  • Liever geen kikkererwten? Wat dacht je van deze Prawn Curry?

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

The Curry Guy Easy van Dan Toombs

Dit boek geeft meer dan 100 recepten voor curry’s, tandoorimaaltijden en Indiase voor-, groente- en bijgerechten die heel eenvoudig thuis te bereiden zijn, zonder dat ze aan smaak inboeten. Bovendien geven symbolen aan of een recept vegetarisch of glutenvrij is, het binnen 30 minuten op tafel kan staan, of dat de kooktijd iets langer is, maar de bereiding alsnog eenvoudig. Zo kun je in één oogopslag zien welk snel en simpel gerecht voor jou geschikt is.

Van kip 65, dhal makhani en aloo tikki chaat tot vindaloo met varken, lam masala en garnalencurry: toegankelijke recepten voor deze populaire gerechten van je favoriete Indiase restaurant zijn nu voor handen. Natuurlijk ontbreken ook de basisrecepten voor sauzen en chutneys niet en is geen curry compleet zonder geurige rijst en naan.

Dan Toombs startte in 2010 zijn blog The Curry Guy met als doel af en toe een recept te delen. Toen hij besloot een jaar lang alleen maar Indiaas te koken, werd zijn blog opgepikt door The Mirror en People Magazine. Sindsdien bereikt hij maandelijks ruim 130.000 volgers, met in 2018 zijn eerste boek The Curry Guy als gevolg, dat een regelrechte bestseller werd.

The curry guy easy

The Curry Guy Easy

  • Auteur | Dan Toombs
  • Uitgeverij | Good Cook Uitgevers
  • Prijs | € 20,95
  • Pagina's | 160 blz.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten