Recept | Snelle ‘no bake’ cheesecake met citroen

Cheesecake! Wie kent het niet? Ze zijn er in alle vormen en maten, maar extra lekker is deze supersnelle frisse plaatcake met citroen. Geef toe aan je guilty pleasure en maak deze heerlijke no-bake cheesecake!

Cheeskecake met citroen

Cheesecake met citroen | 20 stuks

Ingrediënten

  • 300 g kant-en-klare shortbread- of zandkoekjes
  • 100 g ongezouten boter, gesmolten
  • 75 g geraspte kokos
  • 500 g creamcheese of roomkaas, zacht
  • 180 g witte chocolade, gesmolten
  • 480 g kant-en-klare lemoncurd

Aan de slag!

Bekleed een ondiepe bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier. Maal de koekjes, boter en kokos fijn in een foodprocessor. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel stevig op de bodem van de vorm. Zet 10 minuten in de koelkast of tot het is opgestijfd.

Cheesecake

Bekijk hier de chocoladetaart uit Modern Baking!

Draai de creamcheese, chocolade en 320 g lemoncurd in de schoongemaakte foodprocessor tot een gladde massa. Bestrijk de bodem ermee.

Verdeel de resterende lemoncurd voorzichtig over de taart, op zo’n manier dat de bovenzijde een gemarmerd patroon krijgt. Zet 2 uur in de koelkast of tot hij stevig is. Haal uit de vorm, snijd in stukken en dien op.

Modern Baking

Bekijk hier meer waanzinnige desserts!

Beste-Kookboeken-2018

GirlBoss Donna Hay

Donna Hay is wereldberoemd en heeft meerdere bestsellers op haar naam staan. Als Donna Hay een boek uitbrengt weet je dat je het moét hebben! Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten. Naast kookboeken schrijven heeft ze ook haar eigen magazine en is ze foodstylist. Geen verrassing dus dat ze ook de foto’s en styling van haar boeken helemaal zelf doet. Al haar 26(!)  boeken zijn in meer dan 10 verschillende talen verkrijgbaar. Van deze boeken zijn er wereldwijd al meer dan 6 miljoen stuks verkocht!

Donna staat niet alleen bekend om haar schitterende eetbare creaties, deze vrouw is ook nog krantencolumnist, ontwerpster van keukenspullen en eigenaar van een eigen webshop. In Modern Baking ontdek je de mooiste zoete recepten van deze Australische kok. Recepten die je stuk voor stuk wilt maken (en proeven).

Auteur | Donna Hay
Uitgever | Spectrum
Fotografie | Donna Hay
ISBN | 9789045215006
Prijs | €35,-
Bekijk het boek hier op bol.com