Wakker worden, je klaarmaken en je ontbijt staat al voor je klaar. Met deze chiazaad pudding met perzik hoef je met je slaapkop geen ontbijtje klaar te maken. Die is de avond ervoor al gemaakt.

Chiazaad werd vroeger al veel gebruikt door de maya's en azteken. Het stond bij hen vooral bekend als energiebooster.

Geen wonder dat Lauren Lovatt dit recept heeft geschreven voor haar kookboek Mind Food. Een boek vol met gerechten speciaal gemaakt om je mentale gezondheid te verbeteren. Zo ook deze chiazaad pudding. Probeer het zelfs eens uit en start rustig op.

Chiazaad pudding met perzik

Recipe by Lauren Lovatt
0.0 from 0 votes
Course: OntbijtDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Voorbereidingstijd

8

uur
Koeltijd

4

uur

Dat chiazaad pudding goed voor je is, is geen geheim. Het zit vol met vezels, bevat magnesium, omega 3, eiwitten en zoals we al zeiden is het een echte energiebooster. Samen met de perzik (vitamine C!) en de macadamia noten, die vol met gezonde vetten zitten, is dit een perfect ontbijt om de dag mee te beginnen.

Morgen weer wat anders eten? Bekijk alle ontbijtrecepten.

Ingrediënten

  • 100 gram macadamianoten, minstens 8 uur in water geweekt, afgespoeld

  • 30 gram chiazaad

  • 0,25 tl vanille-extract, of

  • 1 tonkaboon, geraspt

  • 2 el honing

  • 0,5 tl zout

  • 2 rijpe perziken, gehalveerd, pit verwijderd

  • 0,5 tl rietsuiker of kokosbloesemsuiker

  • 1 tl fijngesneden verse rozemarijn

  • 50 gram macadamianoten, grofgehakt

  • 4 el hennepyoghurt of kokosyoghurt

Zo maak je chiazaad pudding

  • Hak de macadamianoten minstens 1 minuut fijn met 300 ml water totdat zich een glad geheel heeft gevormd.
  • Schenk de macadamiamelk in een grote glazen kan en roer met een vork het chiazaad, de vanille, honing en het zout erdoor. Zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast.
  • Bestrooi de perzikhelften met de suiker en rozemarijn en zet ze onder de grill of leg ze in de grillpan totdat ze karameliseren. Dit duurt, afhankelijk van hoe rijp ze zijn, 5-10 min.
  • Leg de gekarameliseerde perziken op de chia, met een lepel hennep- of kokosyoghurt. Bestrooi met de grofgehakte macadamianoten en serveer.

Tips

  • De perziken kun je ook gebruiken bij overnight oats, havermout of gewoon als nagerecht.
  • Je kunt de chiazaad pudding met perzik 3 dagen na het maken nog koud eten. Makkelijk om van tevoren te maken dus!
  • Maak dit recept ook eens buiten de zomer. Vervang de perzik door ander seizoensfruit.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Chiazaad pudding met perzik uit Mind Food van Lauren Lovatt

  • Auteur | Lauren Lovatt
  • Fotograaf | Sara Kiyo Popowa
  • Uitgever | Terra
  • Release | 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
kaft kookboek mind food van lauren lovatt

Schrijver Lauren Lovatt is chef en ondernemer. Ze kookt graag plantaardig en is al een lange tijd bezig met gerechten ontwikkelen die je helpen je verstand te 'voeden'.

In Londen heeft ze een eigen Plant Academy waar ze anderen inspireert met een eigen foodlab en keuken. Haar bevindingen bundelt ze in dit eerste kookboek.

Voeding speelt een grote rol bij je mentale gezondheid. Lauren richt zich vooral op goede en gezonde planten, granen, peulvruchten en gezonde vetten. Lauren's boek is een bron van inspiratie voor echt gezond eten dat ook comfortabel is.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten