Recept | Chocolade roomijs

3 from 12 votes
Course: DessertCuisine: Italiaans
Portie

0.5

Liter
Bereidingstijd

30

minutes
Vriestijd

2

uur

Ingrediënten

  • 250 ml 250 volle melk

  • 250 ml 250 slagroom

  • 80 gram 80 suiker

  • 4 eidooiers

  • 2el cacaopoeder

  • 150 gram 150 pure chocolade (in stukjes gehakt)

Zo maak je chocolade roomijs

  • Doe de melk met de slagroom in een pan en zet het op het vuur. Breng de melk aan de kook, zet het vuur laag en smelt de chocolade in de warme melk. Laat het daarna wat afkoelen.
  • Doe de eieren met de suiker en cacaopoeder in een kom en klop de eieren goed los. Doe de melk al roerend bij de eidooiers. Als het goed gemengd is doe je het mengsel op het vuur (niet te hoog). Blijf roeren, vooral in de hoeken van de pan. Verwarm het mengsel tot het begint te binden. Als het wat dikker is geworden zeef je het en laat je het in de koelkast afkoelen.
  • De ijsbasis is klaar en kan worden verwerkt met of zonder ijsmachine.
  • Heb je geen ijsmachine, volg dan de stappen hieronder
  • Doe je ijsmengsel in een platte bak die in de vriezer past. Om de twee uur roer je het mengsel door en je zult zien dat je na een paar keer lekker schepbaar ijs hebt.
  • Of je neemt twee ziploc-zakken. 1 van de zakken vul je voor de helft met ijsblokjes. In de ander gaat het ijsmengsel. Doe de zak met ijsmengsel in de zak met ijsblokjes. Doe hier een theedoek omheen, zodat de warmte van je handen de ijsblokjes niet laat smelten. Nu begin je met schudden, schudden, schudden, tot het ijs de gewenste dikte heeft.
  • Je kan ook ijs maken met droogijs. Zet eerst een veiligheidsbril op. Doe en schepje droogijs bij het ijsmengsel. Blijf hierin roeren tot het ijs klaar is. Eventueel kun je nog een beetje droogijs toevoegen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten