Wat is er lekkerder dan een bolletje echt goed chocolade ijs? Ik weet het niet. Romig, smaakvol, en decadent chocolade ijs is een lichtpuntje van elke dag.
Zelf ijs maken is makkelijker dan je denkt! Het kan zelfs zonder ijsmachine, als je die niet hebt.
Het leukste van zelf ijs maken, is dat je zelf kunt experimenteren met je favoriete smaken. Yvette van Boven maakt dit chocolade ijs met olijfolie en zeezout. Super lekker en origineel!
Spaans geïnspireerd chocolade ijs
Dit bijzondere dessert recept van Yvette van Boven is een ode. Een ode aan een bijzonder toetje dat Yvette ooit at in Barcelona. Niet exact chocolade ijs, maar meer een fudge chocolade en olijfolie. Het bleek een briljante combinatie. Yvette ging de volgende dag gelijk weer terug om het nog een keer te eten.
Gezonder chocolade ijs door olijfolie
Olijfolie maakt chocolade ijs niet per sé ongezonder. Het vervangt eigenlijk het vet dat je in een traditioneel recept met nog meer room zou toevoegen. Als je toch vet eet, is het beter om een beetje te variëren in soorten vet die je binnenkrijgt. Chocolade ijs zonder vet zou nergens op slaan natuurlijk. Wil je wel een gezond toetje vanavond? Dat kan natuurlijk! Probeer dan eens onze gezonde waterijsjes of onze worteltaart zonder suiker.
Het is juist de olijfolie die dit dessert zo verrassend lekker maakt. Het zorgt voor een nóg vollere en rijkere textuur dan gewoon chocolade ijs. Net zoals het zeezout zorgt voor een complexere en intensere smaak. Dit is een bolletje ijs dat je niet snel zult vergeten.
Zeker als je de ingrediënten met zorg uitzoekt. Goede olijfolie en chocolade zijn heel belangrijk. Bij dit dessert geldt misschien nog wel meer dan anders. Hoe beter de ingrediënten, hoe beter het eindresultaat.
Home Made Basics van Yvette van Boven
Home Made Basics is een uitgebreid kookboek waar je elke dag wel een recept uit kunt koken. De gerechten zijn makkelijk, gezond en origineel.
Yvette van Boven kan, dankzij haar jarenlange ervaring als culinair schrijver, kok en presentator, erg goed stap voor stap recepten uitleggen.
Wij mochten haar recept voor chocolade ijs alvast met jullie delen. Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?
Home Made Basics
Auteur: Yvette van Boven
ISBN: 9789038808437
Uitgever: Nijgh Cuisine
Prijs: € 39,99