Lieve Leonie, Hoe overleef ik kerst met de familie?

WijnSpijs
WijnSpijs

Lieve Leonie, Hoe overleef ik kerst met de familie?

5 x Warme chocolademelk mét likeur

Kerst doet mij altijd terugdenken aan vroeger, bij mijn oma thuis. Zij bakte altijd zelf kerstkransjes, waar we een heerlijke beker zoete chocolademelk bij kregen. Ik herinner me nog goed hoe mijn oma er voor zichzelf altijd een scheut likeur bij deed – welke weet ik helaas niet, maar ik begrijp intussen wel waarom ze dat deed 😉

Daarom probeerde ik deze week zelf welke likeuren het beste combineren met warme choco.

 

warme-chocolade-melk

  1. Hazelnootlikeur & chocolademelk

Voeg een shotglas Frangelico-likeur toe aan een glas warme chocolademelk. Voor een echte kick doe je er ook nog een scheut cognac bij. Maak af met een fikse toef slagroom en schaaf wat van je chocoladeletter on top.

  1. Glühwein & chocolademelk

Het klinkt misschien als een gekke combinatie en het is geen likeur natuurlijk, maar glühwein en chocola kunnen heel goed samen, houd een 50/50-verdeling aan. Heerlijk tijdens deze koude feestdagen! Klik hier de lekkerste glühwein.

  1. Baileys & chocolademelk

Baileys is natuurlijk heerlijk on the rocks. Maar wist je dat warme Baileys ook heel lekker is? Deze roomlikeur op basis van Ierse whisky, vanille en cacao-extracten maakt de ultieme chocococktail. Voeg behalve een shotglas Bailey’s ook wat melkschuim met chocoladepoeder toe en het plaatje is compleet.

  1. Drambuie & chocolademelk

Deze whiskylikeur is een buitengewoon geheim mengsel van Schotse whisky, heidehoning, kruiden en specerijen. Een shotglaasje van deze verwarmende smaak van heidehoning en specerijen verrijkt de warme chocolademelk. Vergeet niet een kaneelstokje als finishing touch!

  1. Cointreau & chocolademelk

Omdat sinaasappel en chocola een match made in heaven zijn, kun je prima een scheutje van deze sinaasappellikeur toevoegen aan een glas warme chocolademelk. Maak het af met een gekarameliseerde sinaasappelschil bovenop een toefje slagroom.

De lekkerste warme chocolade maak je natuurlijk zelf, en dat doe je zo!

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?