Het lekkerste toetje ter wereld? Dat is een moeilijke keuze. Maar deze chocolademousse komt wel heel dichtbij. Hier vind je niet alleen een fantastisch recept voor de beste Franse chocolademousse,en we hebben ook een recept voor 100 % vegan chocolademousse voor je!
Vegan chocolademousse
Chocolademousse zonder dierlijke producten? De kikkererwten zijn wederom de held van de dag. Het vocht waarin de kikkererwten zwemmen, heeft namelijk dezelfde schuimende en stijvende werking als eiwitten.
Perfect voor deze vegan chocomousse. En de chocolade dan? Ook daarin zitten geen dierlijke producten, in ieder geval niet als je pure chocolade gebruikt.
Recept | vegan chocolademousse
4 porties
30 min
5 uur
Ingrediënten
één pot kikkererwten (400 gr.)
100 gr kookchocolade
scheutje citroensap
snufje zout
35 gr poedersuiker
- Garnering
Gemalen pistachenootjes
Aan de slag!
- Smelt de chocolade in een sauspannetje. Doe dit op laag vuur of au bain-marie. Zodra er een mooie egale massa is ontstaan temper je de warmtebron. Draai het potje kikkererwten open. Gebruik een vergiet om het vocht in een kom te gieten en de kikkererwten op te vangen.
De kikkererwten heb je voor dit recept niet nodig helaas, maar je kunt er zo meteen lekkere hummus van maken! - Gebruik 150 milliliter van het kikkererwtenvocht – dit goedje staat ook wel bekend als aquafaba. Doe het citroensap en wat zout in de kom met het vocht. Klop dit met een elektrische keukenmixer tot een dik en mooi schuim.
Doe in delen de poedersuiker erbij en blijf kloppen tot zich stevige pieken vormen. Dit kun je checken door de kom meer dan 90 ° schuin, of zelfs ondersteboven, te houden. Je mag overigens best wat geduld opbrengen, de aquafaba heeft een stuk langer nodig om stijf te worden dan gewoon eiwit. - Pak nu een rubberen spatel en schep voorzichtig de gesmolten kookchocolade erbij. Verdeel de chocolademousse nu over vier glazen en zet minstens vijf uur in de koelkast. Garneer met wat gemalen pistachenootjes of een scheutje whisky.
Eet smakelijk!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten