Chocoladesaus, zo lekker dat je erin wilt baden 😉

Chocoladesaus is makkelijk zelf te maken, dat het best zonde is als je 'm kant-en-klaar maakt. Doe het over je ijs, dip een aardbei erin of in je melk. Dit wil je toch...

Chocoladesaus

5 from 2 votes
Course: Nagerecht
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Er zijn meerdere wegen die naar een goddelijke chocoladesaus leiden. Dit recept is makkelijk thuis te maken en zou op geen enkele menukaart misstaan. Een handjevol ingrediënten, een garde en een sauspannetje, meer heb je niet nodig.

Ingrediënten

  • 50 gr 50 melk

  • 50 gr 50 slagroom, ongeklopt en ongezoet

  • 25 gr 25 roomboter

  • 100 gr 100 suiker

  • 200 gr 200 donkere chocolade 70%

  • 2 el 2 cacaopoeder

  • mespuntje mespuntje zout

Bereiding

  • Breek, snijd of rasp de chocolade in kleine stukjes.
  • Laat de boter smelten in het pannetje maar niet bruin worden.
  • Doe de melk, de room, de suiker, de chocolade, het cacaopoeder en het mespuntje zout in de pan.
  • Blijf roeren totdat alles goed is gemengd. De saus hoeft niet (hard) te koken. Warm of op kamertemperatuur serveren.

Tips

  • Spice up your life! Wist je dat je chocolade heel goed kunt mengen met bepaalde specerijen? Een klein beetje kardemompoeder, kaneel, chilipoeder of gember geeft de saus een extra 'laag'.
  • Ben je in een avontuurlijke bui? Doe er een beetje zeewier, kombu of een paar druppels sojasaus bij! De zoet/zout combinatie is verrassend lekker.
  • Vul een ijsblokjesvorm met de chocoladesaus. Vries het in. Doe dit in je koffie of Baileys. Wauw.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten