Chocolate chip cookies, een goed en makkelijk recept voor deze ultieme lekkernij ontbrak misschien nog in jouw repertoire. Tot nu toe dan, want met dit recept kan je scoren!
We begeleiden je stap voor stap, laten zien waar je op moet letten én geven je nog een aantal variatietips. Lees dus snel verder voor de allerlekkerste chocolate chip cookies! Toch zin in andere koekjes? Hier vind je alle recepten om koekjes te bakken bij elkaar.
Lees snel verder voor het recept!
7 tips voor de beste chocolate chip cookies
Dit recept is supermakkelijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten:
#1 Zachte boter
Zorg dat de boter zacht is. Hierdoor mengen de ingrediënten makkelijker en zakt het deeg mooi in als je de cookies bakt.
#2 Weeg nauwkeurig je ingrediënten
Bij bakken is het enorm belangrijk dat je alles nauwkeurig afweegt. Bij deze cookies is dit niet anders.
#3 Veel chocolade
Gebruik VEEL chocolade….. Ja, dat lijkt me logisch, toch?
#4 Bak je koekjes niet te lang
Bak de cookies niet te lang. Goede chocolate chip cookies zijn niet door en door krokant, maar lekker een beetje ‘chewy’ vanbinnen.
#5 Let op de temperatuur van de oven
Zorg dat de oven de juiste temperatuur heeft. Te heet of niet heet genoeg, dit kan invloed hebben op dikte van de cookies. Met een thermometer weet je zeker dat de oven de juiste temperatuur heeft.
#6 Ingrediënten op kamertemperatuur
Zorg dat al de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Als je deeg te koud is loopt het niet goed uit en als het te warm is worden de cookies te plat. Je kunt dit compenseren door het deeg te koelen voor je de cookies bakt of door de balletjes wat hoger te maken.
#7 Mix het deeg niet te lang
Mix het deeg niet te lang. Door de wrijving warmt het deeg op en loopt het te veel uit tijdens het bakken.
Hoe bewaar je chocolate chip cookies?
Laten we eerlijk zijn. Vers zijn chocolate chip cookies het allerlekkerst, maar als je de zelfbeheersing hebt om niet alle cookies op te eten en je er een paar wilt bewaren, doe dit dat in een afsluitbare bak als ze volledig zijn afgekoeld. Zo blijven ze zeker een week lekker.
Interessanter is het om het deeg in te vriezen. Leg de balletjes op een bord op dienblad en vries ze aan, zodat ze hard zijn. Dan doe je ze in een afsluitbare bak of ziploc-zakje. Laat de balletjes minstens een halfuurtje op de bakplaat ontdooien voordat je ze gaat bakken.
‘Cookie dough’ kun je maximaal 2 weken in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.