Beter dan afhalen | Zo maak je zelf Chow Mein Now [recept]

Chow Mein Now is een van onze afhaalfavorieten, en met goeie reden. Als je dacht dat alleen de Chinees deze bij je in huis kon brengen, think again! Met dit recept zet je Chow Mein zo op tafel en is 'ie nog veel lekkerder dan je hem gewend bent. 

chow mein now recept

 Vooral onder de Chinese mijnwerkers is Chow Mein Now ontstaan, en zo hebben ze hem langzaam in Amerika geïntroduceerd. Dit gerecht komt uit Guangdong en is gebaseerd op tsap seui, oftewel 'verschillende restjes'. Fijn om je groentela dus een keer mee leeg te eten!

Ingrediënten

  • eiwit van 1 biologisch ei
  • 1 el maizena
  • 60 ml Shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 6 kippendijfilets, overtollig vet verwijderd, in dunne plakjes
  • 350 g verse eiernoedels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 tl sesamolie
  • ¼ tl Maggi
  • 60 ml arachideolie
  • 225 g waterkastanjes uit blik, in plakjes
  • 200 g peultjes (of sugarsnaps of sperziebonen), in de lengte in dunne reepjes
  • 3 stengels bleekselderij, diagonaal in dunne boogjes
  • ½ Chinese kool of andere kool, fijngesneden (of gebruik taugé of wortels als je die hebt, in luciferreepjes gesneden)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Voor erbij

    • sesamzaad, geroosterd
    • lente-ui, in stukjes
    • sesamolie (optioneel)
    • gebakken sjalotjes (optioneel) 

    Aan de slag!

    Klop het eiwit, de maizena en 1 eetlepel van de rijstwijn in een kom door elkaar. Schep de kip erdoor. Dek af en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

    Leg de eiernoedels in een hittebestendige kom, schenk er kokend water over en zet 3 minuten weg. Giet af en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Roer in een kan de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, Maggi en de rest van de rijstwijn door elkaar.

    Verhit 1 eetlepel van de arachideolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de noedels toe, schep 2-3 minuten om in de olie en verspreid ze over de bodem en zijkanten van de wok. Bak 2 minuten of tot de noedels knapperig beginnen te worden. Schep ze in een schaal.

    Schenk nog een eetlepel arachideolie in de wok. Voeg de helft van de kip toe en roerbak 3-4 minuten of tot hij een gouden korstje krijgt. Schep in een kom en bak de rest van de kip. 

    Schenk de rest van de arachideolie in de wok. Roerbak de waterkastanjes, peultjes en bleekselderij 2 minuten. Voeg de Chinese kool, knoflook, noedels en kip toe en schep goed door elkaar. Schenk het sojamengsel erbij en schep 1 minuut om tot alles goed gemengd is.

    Bestrooi met geroosterd sesamzaad en lente-ui (en voeg een paar druppels sesamolie en een wat gebakken sjalotjes toe als je die in de kast hebt staan) en dien op.


    TIP Als je die lange noedels wat onhandig vindt, kun je ze met een schaar doormidden knippen.

    Lekker, makkelijk en snel

    yummy easy quick - bookcover

    Dit recept is een van Matt Preston's creaties uit Yummy easy quick. Het kookboek staat vol super snelle en makkelijke gerechten (misschien niet wat je verwacht van een Master Chef jurylid), en allemaal waanzinnig lekker! Eerder hebben wij zijn ratatouille al geprobeerd, en zo is er voor ieder wat wils.

    Het is makkelijk om in een sleur te raken met koken en Matt Preston helpt je die te doorbreken. Niet te veel gedoe, gewoon een paar goeie ingrediënten et voila. Ik ben fan!


    Koop 'Yummy easy quick' hier op bol.com

    Yummy easy quick

    Auteur | Matt Preston

    Uitgever | Kosmos Uitgevers

    Omvang | 288 pagina's

    ISBN | 9789021572901

    Prijs | € 25,99

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Chow Mein Now
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

    Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

    Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

    Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on whatsapp
    Share on email
    Simple Share Buttons