Chow Mein Now is een van onze afhaalfavorieten, om een reden. Als je dacht dat alleen de Chinees deze bij je in huis kon brengen, think again! Met dit recept zet je Chow Mein Now zo op tafel en is ‘ie nog veel lekkerder dan je hem gewend bent. 

Chow Mein Now

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Chinees
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

45

minutes

Vooral onder de Chinese mijnwerkers is Chow Mein Now ontstaan, en zo hebben ze hem langzaam in Amerika geïntroduceerd. Dit gerecht komt uit Guangdong en is gebaseerd op tsap seui, oftewel ‘verschillende restjes’. Fijn om je groentela dus een keer mee leeg te eten!

Ingrediënten

  • 1 1 eiwit van biologisch ei

  • 1 el 1 maizena

  • 60 ml 60 Shaoxing rijstwijn of droge sherry

  • 6 6 kippendijfilets, overtollig vet verwijderd, in dunne plakjes

  • 350 gram 350 verse eiernoedels

  • 2 el 2 sojasaus

  • 2 el 2 hoisinsaus

  • 1 tl 1 sesamolie

  • 1/4 tl 1/4 Maggi

  • 60 ml 60 arachideolie

  • 225 gram 225 waterkastanjes uit blik, in plakjes

  • 200 gram 200 peultjes (of sugarsnaps of sperziebonen), in de lengte in dunne reepjes

  • 3 3 stengels bleekselderij, diagonaal in dunne boogjes

  • 1/4 1/4 Chinese kool of andere kool, fijngesneden (of gebruik taugé of wortels als je die hebt, in luciferreepjes gesneden)

  • ten tenen ten knoflook, geperst

  • Voor erbij
  • Sesamzaad, geroosterd

  • Lente-ui, in stukjes

  • Sesamolie (optioneel)

  • Gebakken sjalotjes (optioneel)

Bereiding

  • Klop het eiwit, de maizena en 1 eetlepel van de rijstwijn in een kom door elkaar. Schep de kip erdoor. Dek af en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Leg de eiernoedels in een hittebestendige kom, schenk er kokend water over en zet 3 minuten weg. Giet af en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Roer in een kan de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, Maggi en de rest van de rijstwijn door elkaar.
  • Verhit 1 eetlepel van de arachideolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de noedels toe, schep 2-3 minuten om in de olie en verspreid ze over de bodem en zijkanten van de wok. Bak 2 minuten of tot de noedels knapperig beginnen te worden. Schep ze in een schaal.
  • Schenk nog een eetlepel arachideolie in de wok. Voeg de helft van de kip toe en roerbak 3-4 minuten of tot hij een gouden korstje krijgt. Schep in een kom en bak de rest van de kip.
  • Schenk de rest van de arachideolie in de wok. Roerbak de waterkastanjes, peultjes en bleekselderij 2 minuten. Voeg de Chinese kool, knoflook, noedels en kip toe en schep goed door elkaar. Schenk het sojamengsel erbij en schep 1 minuut om tot alles goed gemengd is.
  • Bestrooi met geroosterd sesamzaad en lente-ui (en voeg een paar druppels sesamolie en een wat gebakken sjalotjes toe als je die in de kast hebt staan) en dien op.

Tips

  • Als je die lange noedels wat onhandig vindt, kun je ze met een schaar doormidden knippen.
  • Ook in dit fijne recept voor Mihoen Singapore worden de noedels geknipt met een schaar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Yummy easy quick

Dit recept is een van Matt Preston’s creaties uit Yummy easy quick. Het kookboek staat vol super snelle en makkelijke gerechten (misschien niet wat je verwacht van een Master Chef jurylid), maar allemaal waanzinnig lekker! Eerder hebben wij zijn ratatouille al geprobeerd, en zo is er voor ieder wat wils. Ik ben fan!

Yummy easy quick kookboek

Yummy easy quick

  • Auteur | Matt Preston
  • Uitgever | Kosmos Uitgevers
  • Omvang | 288 pagina’s
  • ISBN | 9789021572901
  • Prijs | € 25,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten