Citroenpasta van Lau en Vermentino van Leo

Lau en Leo doen weer lekkere dingen maken! Leonie is vandaag van de wijn: de Torre Vecchia Salento Vermentino. En Laura ‘Spijs’ Lemmers heeft daar een Citroenpasta met rucola en basilicum ‘magnifico’ bij gemaakt. Jaloers? Terecht!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Twee honderd gram van de beste citroenpasta die je kunt vinden
  • Bos basilicum
  • Handje rucola
  • Een paar klontjes boter
  • Twee grote tenen knoflook
  • Een stuk parmazaan
  • Versgemalen peper & zout

Wij aten er gegrilde kleine courgettes bij, maar je kunt er ook heel goed venkel bij eten. Of een lekker visje.. Wat je zelf lekker vindt!

Check! En nu…..?

Zet een grote pan op met ruim water voor je pasta en voeg zout toe. Breng aan de kook.

pasta 9

Was de rucola en de basilicum.

Waarom was ik dat? Nu heb ik nog geen bio-moestuin. Ik moet dus mijn kruiden  kopen op de markt of in de winkel. Deze kruiden groeien ergens (misschien wel langs de snelweg) en komen dan door vele mensenhanden bij mij op het aanrecht terecht. Om het maar niet over de bestrijdingsmiddelen te hebben.

Let er wel op dat je de kruiden goed laat drogen!

Fruit de fijngesneden knoflook in MOOIE olijfolie op laag vuur en voeg peper en zout toe.

Investeer echt in mooie olie en ga naar een goede traiteur of bestel het online. Laat je  informeren: er zijn veel verschillende soorten die verschillende doeleinden hebben. Geloof me! Het laat alles stukken lekkerder beter smaken!

Voeg de citroenschil en het sap toe.

pasta 3

Als het water kookt voeg je de spaghetti toe.

Een pastakoker is niet nodig, maar zorg er voor dat je de pasta wel heel laat. Zet de pasta schuin in de pan en hou even vast. Doordat het pasta in de pan soepeler wordt, kun je de spaghetti langzaam verder de pan in duwen. Op de verpakking staat dat de pasta 8-9 minuten moet koken. Ik hou altijd 2 minuten minder aan en kook de pasta nog even verder in de saus. Hierdoor ‘hecht’ de saus beter aan de pasta.

Na 6 minuten kan de pasta afgegoten worden.

Voeg vooraf 2 eetlepels kookvocht aan je knoflook toe. Giet je pasta af in een vergiet en voeg je pasta bij de knoflook.

Voeg vervolgens de parmezaan en 3 klontjes boter toe.

pasta 10

Hussel de basilicum en rucola er vlug doorheen en dien heet op.

Verse kruiden bak ik niet mee. Dan blijft de smaak veel beter overeind!

Maal er naar smaak verse peper over.

pasta 11

Buon appetito!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email