Brno, na Praag de tweede stad van Tsjechië, is de perfecte plek voor een citytrip. Nieuwsgierige foodies die op zoek zijn naar unieke en authentieke ervaring, ver weg van het massatoerisme zijn in Brno op de perfecte plek.

En als je deze stad combineert met een bezoek langs de idyllische wijngaarden van wijnregio Zuid Moravie, is het helemaal feest. WijnSpijs ging vast voor je op onderzoek en zette de leukste hotspots van Brno voor je op een rij.

Als je toch liever wilt dineren in een wereldstad, maar wel in eigen land. Dan kan je het beste kijken voor restaurants in Amsterdam!

Lees ook | 5 x de leukste wijngaarden van Zuid Moravie, Tsjechie

Cityguide Brno | Dit zijn de lekkerste adressen

Super Panda Circus | Cocktails

Deze geheime cocktailbar is #uberhipster.  We zijn drie keer langs de voordeur gelopen, voordat we aan durfde te bellen, en nog twijfelde we of we op de juiste plek waren. Eenmaal binnen maakte die twijfel snel plaats voor verbazing. Goede cocktails en veel show. Dit bijzondere ‘circus’ is absoluut een plek die je gezien moet hebben in Brno.

Cocktail super panda circus

Super Panda Circus
Šilingrovo nám. 3
Brno

Pavillion | Fine dining

Pavillion staat met stip op nummer 1 in de Gourmet Brno gids van 2018 en niet voor niks: Pavillion is precies hoe fine-dining eruit hoort te zien. De chefs experimenteren graag en koken met lokale ingrediënten. De bediening is spot on en heerlijk correct.

Restaurant pavillion

Restaurant Pavillion
Jezuitská 6
Brno

Lees ook | Toffe foodspots in romantisch Praag, Tsjechie

Retro Consistorium | Relaxt wijnlokaal

Fijne wijnbar/restaurant waar je je voelt alsof je in de wijnkelders zit te dineren. Het personeel is lief en vertelt je vol passie over de (Tsjechische) wijnen.

resto consistorium

Retro Consistorium
Mečová 4
Brno

JustWINE | Vrolijke wijnbar

Hier ga je heen voor bijzondere wijnen die je niet elke dag tegenkomt. De zaak oogt simpel en vriendelijk en easy going. Maar laat je verrassen door de kwaliteit van de geschonken wijnen en uitstekende wijnkennis van de sommeliers. Ook hier kun je terecht voor de nodige natuur-, en orangewijnen.

Just wine

JustWINE
Dvořákova 1
Brno

Monogram | espressobar

Brno staat ook bekend om haar goede koffie en dat is goed terug te zien en te proeven bij Monogram. Achter de bar vind je een ervaren barista met verstand van zaken. Het minimale interieur draagt bij aan de ultieme beleving van de koffie. De perfecte plek om je stadswandeling eens rustig uit te stippelen.

monogram espressobar

Monogram Espresso Bar
Kapucínské náměstí 12
Brno

SKØG Urban Hub |

Waar je bij de vorige zaak vooral voor de koffie gaat, wil je naar SKØG voor het simplistische Scandinavische interieur. Om deze hipster coffeespot compleet te maken serveren ze voornamelijk vega(n) gerechten, die je de hele dag kunt bestellen.

SKØG Urban Hub

SKØG Urban Hub
Dominikánské náměstí 187/5
Brno

Výčep Na stojáka

Naast wijn en koffie, kun je in Tsjechië natuurlijk ook terecht voor een mooie pot pils. Bij Výčep Na stojáka geniet je tussen de locals van de reuring op straat en de prachtige verschillende biertjes. Het St James Plein is de perfecte plek om aan het begin of eind van de avond lekker mensen te kijken.

Výčep Na stojáka

Výčep Na stojáka
Běhounská 16
Brno.

Kohout NA VÍNÊ

In dit restaurant vind je op de wijnkaart meer dan 200 verschillende wijnen. Een heerlijke plek om als wijnliefhebber te tafelen. De specialiteit is hun Coq Au Vin. Maar ook de rest van het menu is goed en wisselt afhankelijk van het seizoen en keukenteam regelmatig.  Zondag gesloten.

Kohout NA VÍNÊ

Kohout NA VÍNÊ
Malinovského nám.
Brno

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Czech Tourism
foto’s: Go to Brno