Cityguide | De culinaire hotspots van Mechelen

WijnSpijs
WijnSpijs

Mechelen ligt in het hartje Vlaanderen en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je een Bourgondiër bent! Het is een bruisende stad met een rijke historische cultuur. Ook heeft het aan culinaire hoogtepunten geen gebrek. De stad staat bekend om zijn gemoedelijke dorpse karakter en zijn streekproducten. Breng je een bezoek? Dan mag je de leukste restaurants van Mechelen natuurlijk niet overslaan. Lees hier waar je moet zijn! 

The Chick

The Chick vind je in een zeer stijlvol gerenoveerd pand met prachtige meubels. Het menu wordt elk kwartaal volledig omgegooid, zodat elk gerecht vol seizoensgroenten zit! Elk gerecht wat de keuken verlaat moet voldoen aan het credo van The Chick: ‘Made with love & made to love.’

Na afloop of vooraf nog even borrelen? Dan hoef je niet ver te zijn! In de kelder zit namelijk wijnbar The Cellar.

Restaurant The Chick Mechelen

The Chick 
Sint-Romboutskerkhof 2, Mechelen
+32 15 68 47 50

Chili Beans

Vorige zomer opende Chili Beans haar deuren. Het is een Mexicaans restaurant in het hart van de stad en is mooi en modern ingericht. Ontzettend veel keuze op het menu. Kan je niet kiezen? Deel dan een heerlijke ‘tacotafel’ en laat de chef bepalen wat jij op je bord krijgt! 

Chili Beans restaurant

Chili Beans 
Korenmarkt 19, Mechelen
+32 15 68 31 13

De Fortuyne

Fortuyne is ‘een restaurant op de maat van de moderne stadsmens’ en is gelegen in het centrum van Mechelen. Lekker lunchen, hightea’en op de zaterdagmiddag of genieten van een heerlijk diner? Dan is het restaurant voor jou! Prachtige warme aankleding en bijzondere details. Een plek om heerlijk weg te kruipen en te genieten van de gastvrijheid. 

De Fortuyne
Befferstraat 20, Mechelen
+32 483 38 99 66

De Vleeshalle

Van verkooppunt van slagers naar culinaire hotspot: dat is de Vleeshalle. Beneden worden op een marktje verse gerechten gemaakt om direct op te eten, maar ook worden er verse ingrediënten verkocht om thuis zelf aan de slag te gaan! Op de bovenste verdieping zijn er hangplekken waar je kan bijkomen van al het eten. Dit creëert een hele huiselijke en fijne sfeer. 

De vleeshalle restaurant Mechelen

De Vleeshalle 
Huidevettersstraat 7, Mechelen
+32 15 20 38 70

Puro

Puro is een brasserie, een loungebar en een restaurant. Het is gevestigd in de oude kantoorgebouwen van de brouwerij Lamot. Dit zorgt voor een industriële stijl.
Bij Puro kan je ontbijten, lunchen en dineren. In de loungeruimte kan je de uitgebreide wijnkaart ontdekken. Deze wijnen zijn met uitzonderlijke kennis geselecteerd, dus je bent in goede handen! 

Restaurant Puro 
Guldenstraat 20, Mechelen
+32 15 33 68 22

Tinèlle

Een voormalig klooster en militair hospitaal is omgetoverd naar een culturele hotspot. In Tinèlle kan je genieten van de Frans-Belgische keuken met een à la carte-menu. Alleen in de middag kan je ook kiezen voor een drie-gangenmenu. De chefs hebben gekozen voor een herkenbaar, maar toch verrassend menu. Naast deze klasse zaak is er ook een foodbar voor een snelle hap. 

Restaurant Tinèlle 
Goswin de Stassartstraat 90, Mechelen
+32 15 63 68 61

Restaurant Wine & Cheesebar The Cellar

Onder restaurant The Chick zit een pareltje verstopt: de Wine & Cheesebar The Cellar. Dit is voor de echte wijn- en kaaslovers. Er is een ruim aanbod van wijnen en overheerlijke kaas van Schockaert. Het restaurant bevindt zich in een 16e-eeuwse kelder en creëert een knusse en huiselijke sfeer. Het is de place to be om de komende winterdagen door te brengen! 

Restaurant Wine & Cheesebar The Cellar
Sint-Romboutskerkhof 2,  Mechelen
+32 15 68 47 50

Zes van deze hotspots bezoeken in één middag? Boek dan nu de WijnSpijs Wandeling in Mechelen! 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?