Clotted cream is een onmisbare toevoeging bij een portie scones. Helaas is het nog steeds niet in alle Nederlandse supermarkten verkrijgbaar. Gelukkig deel ik hier twee recepten met je, zodat je zelf clotted cream kunt maken.
Het tweede recept is een snelle en niet-traditionele variant van clotted cream, maar het resultaat komt heel dicht in de buurt van de traditionele versie. Bovendien is het sneller klaar (10 minuten!) dan het originele recept.
Uiteraard deel ik ook het traditionele recept met je, maar wees gewaarschuwd: het duurt 24 uur om echte clotted cream te krijgen. Daar moet je maar net zin in hebben.
Dus als je lemon curd en jam in huis hebt, kun je snel aan de slag met het maken van je eigen clotted cream.
Supersnelle 'clotted cream' maken in 10 minuten
Er zijn momenten waarop je geen 24 uur wilt wachten en snel scones wilt eten. Voor die momenten is dit recept perfect. Het wordt misschien niet officieel beschouwd als clotted cream, maar ik vraag me af of veel mensen het verschil zullen proeven.
Wat heb je nodig?
- 125 ml marscarpone
- 125 ml slagroom
Zo maak je het
Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los in een andere kom.
Voeg voorzichtig de slagroom toe aan de mascarpone en spatel het geheel rustig door elkaar. Wees voorzichtig bij het mengen om te voorkomen dat de clotted cream te dun wordt.
Klaar is je 'clotted cream'! Snel toch?