Cocktailkenner word je zo | Shake it baby

Laura Lemmers
Laura Lemmers

In de toffe serie ‘puntje-puntje-word je zo‘, (koffie-, wijn-, en whiskykenner kwamen voorbij) is het nu tijd voor cocktails! Wil jij altijd precies weten welke gin favoriet is bij je lokale bartender, welke citroensoorten gebruikt worden in je favo cocktail en waarom James Bond zijn cocktail ‘shaken, not stirred’ wil? Lees snel verder.

Cocktailrookie

Cocktails zijn inmiddels net zo normaal als een glas wijn en er gaat eigenlijk geen week voorbij zonder dat ik er een drink. Meestal is dat de voor de hand liggende – en ook niet te missen – Gin Tonic. Maar steeds vaker probeer – aangemoedigd door Wouter, want die is nog enthousiaster dan ik – een Negroni, Dark & Stormy of Vesper. In Praag zijn we zelfs bij een van de beste cocktailbars ter wereld geweest, Hemingway. Waar ik mij bij wijn bewust ben van wat ik allemaal niet weet, ondanks of dankzij mijn WSET3 diploma, ben ik een absolute cocktail rookie. Dit boek komt dus als geroepen.

Cocktailkenner word je zo

Cocktails zijn zoveel meer dan een gemixt drankje. Zoveel wordt snel duidelijk. Er zijn basisregels om te kennen. Verschillende soorten glas, andere bartools, cocktails bij een bepaalde gelegenheden en cocktails voor jaargetijden. Beroemde bartenders worden genoemd in een apart kader. Wat zijn bitters nou eigenlijk?(Op deze vraag kon ik lange tijd echt geen duidelijk antwoord op vinden.)

Maak het lekker zelf | Onze lekkerste cocktailrecepten

🥃 Old fashioned – sterk, sjiek en simpel
🍸 Appel Cider Mimosa – groots resultaat minimale effort
🥃 Orange Sailor – oerhollandse cocktail glorie
🥃 Wayward – hysterisch lekkere after dinner van Boris Ivan

Michaël geeft tips voor evenementen en bars die je niet mag missen. Een heleboel cocktailrecepten en tips voor feestjes. Er is zelfs een stuk over het combineren van cocktails & spijs. Over opleidingen. Shrubs. Zelfgemaakte tonic, likeur en andere spannende dranken. En heel veel meer. Met dit boek kan het allemaal. Veelzijdig en compleet dus. En tof geïllustreerd en duidelijk geschreven.

For Georges

Schrijver Mickaël Guidot groeide op vlakbij de beroemde Cotes de Beaune waar hij natuurlijk niet om de wijnkelders en wijnbarretjes heen kon. In Parijs raakte hij verliefd op gedistilleerd en champagne, wat in 2012 resulteerde in zijn blog ForGeorges.fr. Naast dit boek schreef hij ook whiskykenner wordt je zo. Hij treed regelmatig op als jurylid bij bartender wedstrijden over de hele wereld.

📸 ➡ Instagram  Volg Mickaël en/of zijn populaire blog For Georges.

Cocktailkenner word je zo

Auteur | Mickaël Guidot
Uitgever | Good Cook 
Omvang | 216 pagina’s 
Prijs | € 22,50

Cocktailkenner word je zo koop je hier op bol.com

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!