8 Ingrediënten + ‘De Cocktailbar’ = 4 Cocktails!

In de gemiddelde cocktailbar gaan wij meestal letterlijk en financieel achter uit lopen. Cocktails worden nou eenmaal gemaakt van dure ingredienten, toch?

Thuis de ‘Tom Cruise’ uithangen klinkt meestal goedkoper en leuker. Maar met een gemiddeld ‘basis-boodschappen-lijstje’, ben je al gauw honderden euro’s verder. Ben je nog niet helemaal ‘geinfuseerd’ met het cocktailvirus en gaat zo’n hap uit je budget, je iets te ver? Enter: Dan – Cocktail – Jones. Wij maakten 4 cocktails uit zijn boek, met maar 8 ingrediënten – waaronder een sinaasappel 🙂 !

De Cocktail Bar

Investeren

‘De Cocktailbar’ zou een verstandige eerste investering zijn, mocht je overdenken om aan een cocktail-feestje te gaan hosten. Met zijn schamele €12,50 – is dit een aankoop waar je zeker geen hoofdpijn van krijgt.
Dan adviseert je over wat er nou eigenlijk echt belangrijk is. “Geen mix glas? Neem een recht bierglas..” en absolute DO’s “Haal altijd 2 tot 3 keer zoveel ijs in huis als je denkt nodig te hebben” of “Gooi je eigen glazen niet in met saai glaswerk”. De originele cocktailrecepturen komen daarnaast duidelijk in beeld door de charmante vormgeving.

Classics + Minibar + Humor = De Cocktail Bar

Uiteraard bespreekt hij The Classics, Retro Cocktails, een flink hoofdstuk Bloody Mary’s, Seizoens Cocktails, Bowl voor Volwassen en Alcoholvrije Mengsels. Ook hebben we hard gelachen om de Minibar sectie, waarin wordt beschreven wat je zou kunnen maken uit de gemiddelde hotel minibar – “..serveer de mix met de tandenborstel als cocktailstaafje..”. Bovendien zou iedere cocktailliefhebber een boek moeten kunnen waarderen, waarin de Gin Tonic schittert door afwezigheid.

Cocktail

Shake It Like A Polaroid Picture

Drank Uitrusting

  1. Campari
  2. Zoete Vermouth
  3. Droge Vermouth
  4. Gin
  5. Oude Tequila
  6. Angostura Bitters
  7. Sinaasappel
  8. Soda | Bij voorkeur Pellegrino

Andere Wapens

  • Tumblers
  • Martini glazen
  • Mixglas
  • Shaker
  • Barlepel
  • Barzeefje (theezeefje mag ook)

De Cocktails

*Americano

Een echte dorstlesser. Vervang de sinaasappel eens door citroen. Bella Italia!

Cocktail Americano
  1. Vul een tumbler – of longdrink – met veel ijsblokken.
  2. Schenk er 25 ml Campari en 25 ml Zoete Vermouth bij.
  3. Top af met bubbelwater en een schijfje sinaasappel op de rand.

*Negroni

Vaak genoemd als ‘De Gin Tonic’ van 2016! Even wennen, daarna ben je om!

Cocktails
  1. Vul je mixglas met 25 ml gin + 25 ml Zoete Vermouth + 50 ml Campari
  2. Voeg ijs toe en roer de mix goed door elkaar.
  3. Schenk de cocktail door een zeefje in een tumbler gevuld met vers ijs.
  4. Maak af met een krul sinaasappelschil.

*Rosita

Deze pittige tante is voor de doorgewinterde cocktaildrinker en wordt zowel met Campari of Aperol gemaakt. Campari maakt hem nog ietsje straffer.

Rosita
  1. Zet je martiniglas even in de vriezer.
  2. Vul de shaker met de volgende pittige mix: 50 ml tequila + 25 ml zoete Vermouth + 25 ml droge Vermouth + 25 ml Campari (evt ook te vervangen door Aperol) + een druppel Angosturabitter + flink wat ijsblokken.
  3. ‘Shake Like A Polaroid Picture’
  4. Giet de mix in een het koude martiniglas.
  5. Garneer met sinaasappelschil.

*Martini

Dé cocktail-der-cocktails. En zo makkelijk.. Zorg voor een echt goed koud glas!

Cocktail
  1. Zet je martiniglas in de vriezer.
  2. Shake of roer 50 ml Gin met een theelepel droge Vermouth en ijs.
  3. Zeef de cocktail in je gekoelde glas.
  4. Garneer eventueel met een olijf.

De Cocktailbar van Dan Jones
ISBN: 9789461431295
Prijs: € 12,50

Dol op cocktails? Lees ook drie Champagne Cocktails!