WijnSpijs lanceert tweede online wijn cursus in de Academy

WijnSpijs
WijnSpijs

Het lijkt alweer zolang geleden. Maar kun je je de laatste keer nog herinneren? De laatste keer dat een sommelier jou een waanzinnige wijn-spijs combinatie voorschotelde? 

Zelf zo’n combinatie thuis maken lijkt heel erg moeilijk. Maar volgens Laura van de WijnSpijs Academy is het combineren van wijn en spijs iets dat iedereen kan leren. Gewoon thuis. 

In haar nieuwste online cursus Wijn en Spijs – Combineren kun je leren verklapt ze de geheimen achter de juiste combinaties. 

Wijn en spijs combineren, ook jij kunt het leren

Chefkok Aart (Miele)  en Laura (WijnSpijs) nemen je in deze relaxte cursus mee bij het maken van 6 wijn-spijs combinaties. Ze koken 6 gerechten (die niet zouden misstaan op je kerstmenu) waarbij ze telkens hun culinaire keuzes uitleggen.

Samen met Laura proef je zes bijpassende topwijnen ter waarde van €70. Grote en belangrijke begrippen uit de gastronomie worden behandeld en je sluit af met een echt examen. Allemaal vanuit je eigen keuken. 

In de hele maand december loopt er ook nog een mooie actie voor wijnliefhebbers. Je krijgt 40 Euro korting op de cursus. 

Waarom wijn en spijs?

Laura: “Sowieso zijn wijn en spijs onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ik merk in mijn omgeving dat vrienden, gasten en cursisten vaak bang zijn om ze te koppelen. Terwijl het zo mooi kan uitpakken als je er een beetje tijd, liefde en kennis in stopt. En het kan natuurlijk ook helemaal in de soep lopen, waarbij je gerecht en je wijn totaal niet bij elkaar passen. Dat vind ik altijd zo zonde! 

Ik spreek de cursisten uit de eerste cursus ook regelmatig in onze besloten Facebook groep. Ook hier worden veel vragen gesteld over wijn en spijs combineren. Het is gewoon een logische keuze. En om samen met chef Aart Groeneveld te koken en proeven is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk!’ 

De WijnSpijs Academy

De eerste online cursus ‘Ontdek Je Smaak’  werd tijdens de eerste lockdown gemaakt en bleek succesvol.

Ruim 750 enthousiaste cursisten volgden – in hun eigen woonkamer – de online wijncursus. Bekende wijnschrijvers als Harold Hamersma en Onno Kleyn onderschreven de cursus en het presentatietalent van Laura. Het maken van een tweede cursus liet daarom niet lang op zich wachten!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?