Hotspot | Coperto Restobar in Zwolle

Irene Woltinge
Irene Woltinge

Deze maand was ik maar liefst twee keer in Zwolle te vinden. Natuurlijk voor de WijnSpijs Wandeling en daar ontdekte ik Coperto. Hun wijnspijs combinatie smaakte zó naar meer, dat ik snel weer terug moest. Op naar Zwolle!

Nog een beetje nieuw in Zwolle 

Coperto Restobar is nieuw in de stad en net een jaar open. Je vindt haar naast het station van Zwolle. Bij binnenkomst mag ik na ontvangst, plaats nemen in de ‘living’. Deze verrassend gezellige hotellobby heeft meer weg van een zorgvuldig gestylde huiskamer. Heerlijk om hier even te zitten onder genot van een drankje!

Terwijl ik op mijn tafelgenoot wacht – as usual veel te laat – komt chef de cuisine Remco Jansen een kijkje bij mij nemen. Altijd bijzonder zo’n persoonlijk welkom en wat een enthousiasme! Na een glas cava gaan mijn tafelgenoot en ik aan tafel, iets waar na het gesprek met Remco nog meer naar uitkijk.

Remco vertelt dat het woord Coperto ‘volledig bedekt’ betekent in het Italiaans. Met volledig bedekt wordt bedoeld, dat je bij Coperto Restobar de mogelijkheid hebt je eigen 3 of 4 gangen menu samen te stellen, van gerechten van de kaart. Met het bijbestellen van een Pane e Coperto maak je, voor een klein bedrag, je diner compleet met brood, hartige versnaperingen en onbeperkt tafelwater.  Ik hou daar wel van. Mijn tafelgenoot en ik zijn natuurlijk échte foodies. 😉 We durven voor 4 gangen met bijpassende wijnen te gaan.


Alle gerechten die voor ons verschijnen zijn prachtig. De smaken zijn mooi in balans en ook de wijnspijs combinaties zijn perfect uitgekozen. Op avonden zoals deze verbaas ik mij toch nog steeds over hoe mooi een wijn een gerecht kan complimenteren, en andersom. Genieten dus!

Ook worden we heel blij van de lokale producten die overal in verwerkt worden. Mijn favoriet van de avond wordt in eigen huis bereid. Labneh, gemaakt met geitenmelk van een lokale geitenboerderij. Cool! Ook gebruiken ze producten van Zorgboerderij de Huppe, zoals biologische groenten, eetbare bloemen en zuivel voor het ontbijt van het hotel. En niet alleen de eerste drie gangen maken ons blij, het dessert is ook iets om over na te praten!

De totale beleving

Deze avond wordt er echt van A tot Z voor ons gezorgd. Van het warme welkom tot het uitzwaaien bij vertrek, over alles is nagedacht. De sfeer in het restaurant is fantastisch, maar ook in het hotelgedeelte worden we met open armen ontvangen. Fijn!

Het bijzondere gevoel wat het personeel ons geeft zorgt er voor dat we zeker snel zullen terugkomen. Wat een vakmensen. Chef Remco liet al eerder vallen dat hij graag een Bib Gourmand wil. Als het aan ons ligt, kan die niet uitblijven.

Coperto Restobar
Stationsweg 9
Zwolle
038 425 6789

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?