Dé Coravin. Een mysterieus technisch hoogstandje, wat in sommeliersland de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. 

Inmiddels alweer 5 jaar op de Nederlandse markt actief. Tijd om er wat meer aandacht aan te besteden. Hoe werkt de Coravin precies? Waarom is iedereen zo enthousiast en moet ik er ook een hebben

Op uitnodiging van Coravin Nederland ging ik op ontdekking. In dit artikel antwoord op alle vragen. Lees mee! 

Coravin en 212

De eerste perslunch na Covid19

Wie ons volgt op social weet dat we regelmatig worden uitgenodigd worden voor perslunches. Maar niet vaak was het niveau zo hoog en de sfeer zo relaxed.

Chefs Thomas Groot & Richard van Oostenbrugge, en sommelier Daphne Oudshoorn, zorgen voor een ontspannen sfeer en blijken daarnaast heerlijk normaal en hartelijk te zijn. De juiste setting om te leren hoe de Coravin werkt! 

Richard en Daphne van 212

Want dat is het doel van Maarten Dekker (VP Europe) van Coravin vandaag. Hij wil niet alleen het vijfjarige jubileum van Coravin in Nederland vieren, ook wordt de nieuwste versie, Model Eleven gepresenteerd. Niemand mag het pand verlaten, zonder zelf zijn eigen glas wijn te hebben geschonken met de Coravin. 

colavin
Tafelgenoot Cees van Casteren MW doet het even voor. Hij is naar eigen zeggen getransformeerd van scepticus naar "een wandelende reclamezuil voor Coravin."

Wat is Coravin?

Coravin is een gadget die het leven van elke wijnliefhebber naar een hoger niveau gaat tillen. Met dit machientje kun je namelijk wijn inschenken, zónder de fles te openen! #mindblown 

De kurk blijft op z’n plek en de fles blijft helemaal dicht. Je kunt nu eindelijk die superexclusieve fles proberen, zonder dat je hem helemaal leeg hoeft te drinken. De wijn oxideert namelijk niet.

Coravin Model Six op Puligny Montrachet van Hubert Bouzereau-Gruère 2017
Coravin Model Six op Puligny Montrachet van Hubert Bouzereau-Gruère 2017

Hoe werkt dat?

Je zet de Coravin op de hals van de fles en duwt een holle naald door de kurk. De Coravin injecteert het geur- en smaakloze gas argon in de fles en duwt de wijn door de naald naar buiten, zo je glas in. 

Het het geur en smaakloze argon vervangt het in de fles aanwezige zuurstof, zodat er geen oxidatie kan plaatsvinden.

Coravin

Beter dan een tien

Het allernieuwste model van Coravin is de Model Eleven. “Beter dan een tien” volgens Coravin NL Eindbaas Maarten.

Hoewel de gepatenteerde en revolutionaire techniek hetzelfde is gebleven, is de Model Eleven een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige modellen. Hij schenkt sneller, werkt makkelijker en heeft veel meer functionaliteiten.

De add-on die ons het meeste opviel was de Aerator. Los van een spectaculaire naam, essentieel als je je Coravin gaat gebruiken om die Petrus uit ’83 gaat openmaken. De Aerator decanteert namelijk terwijl je schenkt! Je hoeft dus niet een paar uur te wachten, maar kunt gelijk genieten van je meest exclusieve wijn. En je legt hem daarna weg in je kelder voor het volgende bijzondere moment!

Wijn geschonken en gedecanteerd met de Aerator

Heb jij ook een Coravin nodig?

Ik wel! Dit apparaatje heeft echt heel veel voordelen.

Elke dag met mate kunnen genieten van je meest fantastische wijn is de meest voor de hand liggende. Goed voor je gezondheid: je gaat niet alleen minder drinken, maar ook beter. En dat doet een hoop voor je geluk!

Maar ook het on point houden van je kelder krijgt ineens een heel andere dimensie. Je kunt nu al je wijnen ‘voorproeven’. Daarmee voorkom je 1 van de grootste wijnteleurstellingen die er is: een bijzondere fles die te lang heeft gelegen.

De Model Eleven is een hap uit je wijnbudget. Maar de ‘holle naald’ techniek wordt in alle modellen gebruikt, dus de eerste betaalbare versies die op de markt zijn, zijn een uitstekende keus!

Coravin
De producten van Coravin koop je bijvoorbeeld bij Bol.com  | Restaurant 212* vind je in Amsterdam aan de Amstel 212.  
#uitgenodigd #affiliate