Soep is altijd goed, zeggen we weleens. Soep is heerlijk, verwarmt lijf en leden en je kunt eindeloos variëren! Het mooie aan soep is dat je er overgebleven groenten in kan verwerken en dat je zo een heel nieuw gerecht op tafel zet.

Verder is soep ook nog eens vullend waardoor je sneller een 'vol' gevoel hebt. Winning! Met dit heerlijke courgette paprika soep recept zit je dus helemaal goed, lees je mee?

Paprika courgette soep

4 from 4 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Deze soep is hartstikke gezond omdat paprika en courgette veel vezels bevatten en makkelijk te verteren zijn. Bovendien is 'ie overheerlijk. Zorg ervoor dat je de groente eerst goed bakt voordat je er vocht bij doet. Dit zal de smaak nog rijker en voller maken. De kleur van de soep is trouwens erg afhankelijk van welke soort paprika je gebruikt.

Ingrediënten

  • 2 2 paprika's, in stukjes

  • 2 2 courgettes, in stukjes

  • 2 teentjes 2 knoflook, fijngehakt

  • 1 1 ui, gesnipperd

  • 2 tl 2 komijnpoeder

  • 2 tl 2 paprikapoeder

  • halve bos halve platte peterselie, fijngehakt

  • 2 el 2 tijm

  • zout en peper

  • 3 el 3 olijfolie

  • 4 el 4 crème fraîche

  • 500 ml 500 water

Bereiding

  • Bak de paprika, courgette, ui en knoflook goed aan in de olijfolie. Er moet karamellisering zijn maar het hoeft niet erg bruin te worden.
  • Bak een paar minuten voordat je het vocht toevoegt het paprikapoeder en komijnpoeder mee.
  • Doe het water en de tijm erbij. De groenten moeten net niet onder water staan.
  • Roer alles goed om, doe een deksel op de pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Check of de groenten goed zacht zijn. Pureer alles met de staafmixer.
  • Proef of de soep goed op smaak is. Doe er zout en peper bij en roer de crème fraîche erdoor naar smaak.
  • Serveer de soep in kommetjes of een diep bord met peterselie, een paar druppels extra vergine olijfolie en nog wat verse peper.

Tips

  • Kruiden zoals bieslook en oregano kun je ook gerust gebruiken, dat past er goed bij.
  • Maak de soep romiger door de helft van het water te vervangen door kookroom of ongeklopte ongezoete slagroom.
  • Geef de soep een oosters tintje door er geraspte gember, kerriepoeder en een scheut vissaus doorheen te roeren. De crème fraîche zou ik dan wel weglaten of vervangen door kokosroom.
  • Eet je vegan? Simpel, laat dan de crème fraĉhe weg.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Leuk om te variëren: rooster de paprika's en courgettes in de oven op hoge stand. De paprika's zullen zoeter worden en de courgettes krijgen een geroosterde barbecuesmaak. Het is door het pellen van de paprika's even meer werk maar dat komt de smaak wel ten goede. Heerlijk ook om er dunne sneetjes geroosterde baguette bij te serveren. En nóg lekkerder is het als je die even inwrijft met knoflook, nom nom nom...


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten