Haal de lente in huis met deze courgette bloemen [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Warme zonnestralen, de geur van bloemen en lekker wijnen in de tuin met je lover.  

Kan jij ook niet wachten tot de lente weer begint? Dat hoeft ook niet, want met dit originele recept en je favorieten wijn, haal je de lente zo in huis! 

courgettebloemen-recept

Courgettebloemen met basilicumricotta

Vega voorgerecht of hapje | 4 tot 12 personen
Bereiden circa 25 min. | Oven circa 15 min.

Ingrediënten
  • 1 bakje ricotta à 250 g
  • 5 el fijngesneden basilicumblaadjes
  • Rasp van 1 (bio) citroen
  • 12 courgettebloemen*
  • 2 el extra vergine olijfolie 
courgette

Beginnen maar!


Stap 1

1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2

2. Roer de ricotta en het basilicum door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper. Schep de citroenrasp erdoor. 

Stap 3

Haal de stampers uit de courgettebloemen. Snijd aan de onderkant van de bloemen de wat harde blaadjes rondom weg. Schep met een theelepel voorzichtig de ricotta in de courgettebloemen.

Stap 4

Leg de bloemen op de bakplaat, laat wat ruimte tussen de bloemen. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de bloemen in het midden van de oven in 15 min. gaar.

 

 

* Courgettebloemen vind je in het seizoen bij de mediterrane winkel en op de boerenmarkt of bestel ze bij de groenteman. Courgettes zijn ook makkelijk te kweken in je tuin.

 

 Wijntip🍷

Italiaans wit, zonder houtrijping en niet te krachtig van smaak. De wijn mag de verfijnde smaak van de courgettebloem niet overheersen. Denk aan soave, verdicchio, pinot grigio of fiano, de vergeten druif van Sicilië. 





Delicious. Italië

In het boek Delicious. Italië staan meer dan 120 heerlijke recepten vol passie & smaak uit de Italiaanse keuken. 

Van luchtige pizza’s tot zelfgemaakte gnocchi – en van frisse cocktails tot overheerlijke creaties uit de oven.

Ontdek de culinaire adressen uit het boek voor de beste Italiaanse producten en tover jezelf met deze eenvoudige recepten om tot een ware chef!

 

kookboek delicious

Delicious. Italië

  • Auteur | Delicious Magazine
  • Uitgever | Fontaine 
  • ISBN | 9789059569430
  • Omvang | 192 pagina’s
  • Prijs € 29,99
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!