Warme zonnestralen, de geur van bloemen en lekker wijnen in de tuin met je lover.  Kan jij ook niet wachten tot de lente weer begint? Dat hoeft ook niet, want met dit originele recept voor gevulde courgettebloemen met basilicumricotta haal je de lente zo in huis! 

Gevulde courgettebloemen met basilicumricotta

0 from 0 votes
Course: Snack, VoorgerechtCuisine: Italiaans
Portie

4

Personen
Prep time

25

minutes
Bereidingstijd

15

minutes

Courgettebloemen vind je in het seizoen bij de mediterrane winkel en op de boerenmarkt of bestel ze bij de groenteman. Courgettes zijn ook makkelijk te kweken in je tuin.

Ingrediënten

  • 1 1  bakje ricotta à 250 g

  • 5 el 5 fijngesneden basilicumblaadjes

  • Rasp van 1 (bio) citroen

  • 12 12 courgettebloemen*

  • 2 el 2  extra vergine olijfolie 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Roer de ricotta en het basilicum door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper. Schep de citroenrasp erdoor.
  • Haal de stampers uit de courgettebloemen. Snijd aan de onderkant van de bloemen de wat harde blaadjes rondom weg. Schep met een theelepel voorzichtig de ricotta in de courgettebloemen.
  • Leg de bloemen op de bakplaat, laat wat ruimte tussen de bloemen. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de bloemen in het midden van de oven in 15 min. gaar.

wijntip

  • Italiaans wit, zonder houtrijping en niet te krachtig van smaak. De wijn mag de verfijnde smaak van de courgettebloem niet overheersen. Denk aan soave, verdicchio, pinot grigio of fiano, de vergeten druif van Sicilië.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Delicious. Italië

In het boek Delicious. Italië staan meer dan 120 heerlijke recepten vol passie & smaak uit de Italiaanse keuken. 

Van luchtige pizza’s tot zelfgemaakte gnocchi – en van frisse cocktails tot overheerlijke creaties uit de oven.

Ontdek de culinaire adressen uit het boek voor de beste Italiaanse producten en tover jezelf met deze eenvoudige recepten om tot een ware chef!

Kookboek delicious Italië

Delicious. Italië

  • Auteur | Delicious Magazine
  • Uitgever | Fontaine 
  • ISBN | 9789059569430
  • Omvang | 192 pagina’s
  • Prijs | € 29,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten