Dit recept voor dahl is van Jane 'Grylltown' Grylls. Ze heeft de beste smaakpapillen in de business, en dat proef je. Voeg wat extra groenten toe voor meer kleur en textuur; alles wat in je greontenlade ligt te verkommeren, krijgt een nieuw leven in deze rijke kokos linzensoep.
In de koudere maanden bereidt Jane de dahl graag in de oven, op 170 graden voor een uur of twee, om haar huis op het Victoriaanse platteland lekker warm te houden.
In de oven betekent ook dat je de dahl niet steeds hoeft om te roeren: 'Dubbele bonus!', aldus Jane.
Een Ode Aan Groenten van Alice Zaslavsky
Dit recept komt uit het kookboek Een Ode Aan Groenten. Een prachtige dikke pil waarin niet alleen de omslag heel kleurrijk is. De recepten zijn vaker wel dan niet vegetarisch. Alle soorten groenten zijn vertegenwoordigt en op kleur gesorteerd.
Alice geeft niet alleen toffe recepten - klassiekers (Waldorfsalade) en verrassende (Fattoush) recepten door elkaar - maar ook tips voor het kopen, bewaren, bereiden en combineren van verschillende groenten.
Een ode aan zoete aardappel!
Zo kun het beste zoete aardappels kopen die stevig in hun jas zitten. Als er nog wat klei of aarde op zit kun je dat best laten zitten, het zorgt voor een natuurlijke barriere en de houdbaarheid verlengen. Hou ze op een koele donkere plek, uit de zon, en ze kunnen wel een maand bewaard blijven. Het vel zit vol voedingstoffen en je hoeft ze dus niet te schillen. Wassen is voldoende.
Top combinaties voor zoete aardappel - buiten de ingrediënten in het recept van deze dahl - zijn avocado, spek, boter, kaas, koriander, komijn, honing, ahornsiroop, olijfolie en zure room.
Een ode aan groenten
- Auteur Alice Zaslavsky
- Uitgever Good Cook
- ISBN 9789461432506
- 488 pagina's