De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 3 | ‘t Lansink in Hengelo

‘t Lansink behoort uiteraard tot de beste restaurants van Hengelo. Chef Lars van Galen kookt, met zijn brigade, letterlijk de (Michelin)sterren van de hemel. Dat doet hij het liefst met seizoensproducten uit de buurt. In dit monumentale pand kun je terecht voor een snelle zakenlunch, maar romantisch tafelen behoort ook tot de mogelijkheden. Het kan ook niet anders dat ‘t Lansink zijn plek dik heeft verdiend in de top 3. Hoe ze dit doen? Dat lees je hier…

't Lansink Hengelo

Interview met team ‘t Lansink

Wie zijn jullie?

Wij zijn Hotel & Restaurant ‘t Lansink. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar. In ons restaurant (bekroond met 1 Michelinster en op plek 64 in de Lekker500) wordt u heerlijk in de watten gelegd. Meesterkok Lars van Galen is altijd op zoek naar het beste. Het mooiste vlees uit de streek, de meest verse vis, de smaakvolste groenten. Juist die passie en dat vakmanschap maken de keuken van ’t Lansink zo geliefd bij onze gasten. Voeg daar de gedreven en deskundige bediening bij, die onze gasten echt in de watten wil leggen, en de intieme sfeer van ons monumentale pand, en u kunt echt tijdloos genieten.

Gerecht 't Lansink in Hengelo

Vind hier de hotspots van Hengelo!

Wat serveerde je tijdens de WijnSpijs Wandeling?

Tijdens de Wijnspijs wandeling serveerden wij een gerechtje van scholfilet met paddenstoelen, eekhoorntjesbrood en een crème van ui. Daarbij schonken wij een glas Milton park Chardonnay.

Ik wil meer weten over Chardonnay!

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Lars van Galen volgt zoveel mogelijk het seizoen. Op het moment van serveren was de schol van top kwaliteit, mooi vol. Mega top dus!

Hoe maak je er een topdag van? Zijn er speciale dingen die je met je team bespreekt van tevoren?

Wij bespreken een week van te voren alle partijen, alle medewerkers worden voorzien van de juiste taken en de gastenlijsten worden doorgenomen. Daarna zorgt het goede “weer” voor de rest en hebben we weer een topdag met leuke gasten.

Wat maakt jouw restaurant bijzonder?

Ons restaurant onderscheidt zich zeker in onze regio vanwege de ligging en de ambiance van het monumentaal pand in een monumentale wijk. Verder leveren wij iedere dag weer een topprestatie met gemotiveerde medewerkers die hun gasten voorzien van een gezellig en culinair avondje uit.

‘t Lansink
Storkstraat 18, 
Hengelo
074 – 291 0066

‘t Lansink Hengelo

Wil je ook een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!