De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 4 | Southern Cross uit Heemstede

Southern Cross is een bekende in de top tien van de beste WijnSpijs restaurants van Nederland. Al voor de derde keer op rij (!!) staan zij te shinen in de top vijf! In 2016 en 2017 waren de wandelaars ook al zeer te spreken over dit originele restaurant. Hoe Southern Cross elke keer aan de beste wijn en spijs combinaties komt? Dat vragen we aan Jennifer!

southern-cross-heemstede

Interview met Jennifer

Wie ben jij?

Ik ben Jennifer, 30 jaar en werk al ruim 4 jaar met veel plezier bij Southern Cross. Samen met Peter en Natasja (eigenaren) zorg ik voor de wijnspijs combinaties op de menukaart.

Waar kom jij vandaan?

Ik woon in Haarlem.

Wat is je favoriete keuken en gerecht?

Ik hou heel erg van de Aziatische en Mexicaanse keuken. Door verschillende reizen in Zuid-Oost Azië is vooral de Thaise keuken mijn favoriet. Ik hou van al die verschillende smaken en structuren in een gerecht: zoet, zuur, zout en pittig. Het gerecht Pad Thai met garnalen is één van mijn favorieten.

Gerecht Southern Cross Heemstede

Wat serveerden jullie tijdens de WijnSpijs Wandeling?

Crispy fried Australian Blue Swimmer crab with a yellow carrot puree, curry emulsion, carrot and orange compote, pickled baby corn, passionfruitdressing.

Waarom hebben jullie daarvoor gekozen?

De soft shell crab is altijd erg populair in het restaurant als het op de menukaart staat. De combinatie van zoet en zuur is erg kenmerkend voor de kookstijl van onze keuken. Veel verschillende smaken op één bord!

Hoe maken jullie er een topdag van? Zijn er speciale dingen die je met je team bespreekt van tevoren?

Voorafgaand proeven we natuurlijk het gerecht met de wijn om te zorgen dat het de beste wijn-spijs combinatie is. Soms wordt het gerecht dan nog een beetje aangepast om het meer bij de wijn te laten passen. Als wandelaars ons dan complimenteren met de combinatie, is het voor ons een mooie dag!
Op de dag zelf zorgen we ervoor dat iedereen helemaal op de hoogte is van alle informatie over gerecht en wijn. Ook nemen we nog even met elkaar door hoe je het gerecht het mooist aan tafel kunt vertellen en ook waarom de wijn zo goed bij het gerecht past.

Southern Cross team

Wat maakt jullie restaurant bijzonder?

Bij Southern Cross serveren we onder andere exotisch vlees zoals krokodil, kangoeroe en struisvogel. Dit gecombineerd met invloeden uit de hele wereld en verschillende native ingrediënten maakt dat we een hele originele menukaart hebben. Wat ook bijzonder is, is dat we bij elke gerecht een bijpassende wijn kunnen schenken en dat we een perfecte service heel belangrijk vinden!

Wil je ook een keer eten bij dit restaurant?

Southern Cross
Zandvoortselaan 24
2106 CP Heemstede
023 521 9992

Wil je ook een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!