De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 5 | 1910 in Eindhoven

Bij topper 1910 is alles tot in de puntjes geregeld! Het mooie interieur, goede eten en het enthousiaste en vakkundige personeel. In de keuken gebruiken ze zoveel mogelijk streekproducten en werken niet met smaakversterkers. Pluspuntje voor 1910!!
1910 deed in 2018 twee keer mee met een WijnSpijs wandeling. Op 4 februari en op 30 september 2018. Beide keren zetten zij een top prestatie neer. Dan kom je natuurlijk in de top 10!

Interview met Bas

Wie ben jij?

Bas Strijbosch.

Waar kom jij vandaan?

Eindhoven.

Lees hier over meer hotspots in Eindhoven!

Wat is je favoriete keuken en gerecht?

Ik houd van een pure en eerlijke keuken, niet te veel poespas en wel vernieuwende ingrediënten. Mijn favoriete gerecht is een goede club sandwich!

Ook een lekkere sandwich maken, ga voor een tuna melt!

Wat serveerde je tijdens de WijnSpijs Wandeling?

Op 4 februari Inktvis, noodles, mango, kimchi, dashi beurre blanc. Op 30 september paling, roggebrood en karnemelk in combinatie met een Nr. 22 Viognier, Chardonnay Pays d’Oc.

Gerecht 1910 Eindhoven

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Super combinatie!! Het gerecht van 30 september is misschien niet alledaags, maar gerookte paling heeft een fantastische smaak. We wisten al welke wijn we wilden schenken en hebben daar een gerecht bij gemaakt. We hebben wel 20 verschillende varianten uitgeprobeerd.

Hoe maak je er een topdag van? Zijn er speciale dingen die je met je team bespreekt van tevoren?

Gas erop en geef de gast t gevoel of je echt de tijd voor ze neemt. We plannen altijd de medewerkers heel ruim in, zodat we dat ook waar kunnen maken. We spreken voor de wandeling alles door, zodat we ook allen hetzelfde verhaal vertellen. We gaan uitgebreid in op de keuze voor deze combinatie en omschrijven wat de gast gaat proeven.

Wat maakt jouw restaurant bijzonder?

Onze medewerkers! We laten met z’n allen merken dat we het oprecht menen, geen toneelstuk.1910 is een gevoel. Tijdens de wandelingen draaien we ook nog “gewoon” restaurant. Het zit elkaar niet in de weg.

Wil je een keertje dineren bij 1910?
1910 
Willemstraat 43A
Eindhoven
040 296 1863

Wil je ook een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!