Ook deze maand kan maar een restaurant de allerbeste zijn. En deze keer is dat….Restaurant De Engel! Deze topper, uit Wijk bij Duurstede, is met een gemiddelde van een 4,74 (bijna een 10!) uitgeroepen tot favoriet van onze wandelaars! Met ruim 3500 wandelaars en 19 wandelingen, hebben de 116 deelnemende restaurants wederom laten zien wat ze in huis hebben!

Wil jij ook een culinaire wandeling meelopen en de beste WijnSpijs combinaties ontdekken? Bekijk hier de agenda!

Wijk bij Duurstede | kleine stad, grootse geschiedenis

Als het aan ons ligt behoort Wijk bij Duurstede tot de top 10 van de meest pittoreske stadjes van Nederland. Buiten de prachtige smalle straatjes en gezellige markt, hebben ook de restaurants onze harten veroverd. Restaurant De Engel gaat er uiteindelijk met de titel ‘Beste Restaurant van de Maand’ vandoor. Lees verder wat WijnSpijs Wandelaars hier zo bijzonder vonden en welke cijfers er werden uitgedeeld.

Wijn bij De Engel Wijk bij Duurstede
Gerecht bij De Engel Wijk bij Duurstede

De Engel, ‘het beste restaurant van vandaag, wij komen zeker terug’

Restaurant De Engel vind je op De Markt, in Wijk bij Duurstede. In dit monumentale pand werd een uitgesproken WijnSpijs combinatie geserveerd door de goedlachse bediening. De gerookte ribeye met cognacdressing, shitake, pompoen en een Iberico kroketje werd gecombineerd met een intense rode wijn waar de sommelier een geweldig en meeslepend verhaal bij vertelde.

Wijn

Deze Passimento Rosso, met aroma’s van rood fruit en kruiden paste perfect bij het gerecht, aldus onze wandelaars.

De wijn wordt gemaakt van druivensoorten Corvina, Merlot en Croatina in de Italiaanse wijnregio Veneto. Hier mogen de druiven – net als bij de traditionele Amarone techniek – eerst indrogen in houten kratten, voordat ze geperst worden. Hierdoor wordt het uiteindelijke sap veel geconcentreerder van smaak. Na het vergisten wordt de wijn ook nog eens 3 maanden gerijpt op houten vaten

Ontdek de mooie wijnen en technieken van de Amarone, tijdens een WijnSpijs Wijnreis. Bekijk ‘m hier! 

Hou je ook zo van pompoen? Bekijk dit recept met gevulde pompoen!

WijnSpijs Wandeling en andere culinaire events in Wijk bij Duurstede? Deze wandeling gemist? Of wil je volgend jaar weer mee? Klik hier!

Restaurant de Engel
Markt 26
Wijk bij Duurstede
0343 - 571313