De Firma in Nijmegen viert het leven!

WijnSpijs
WijnSpijs

De Firma | Dé plek om het leven te vieren!

De Firma bestaat 5 jaar! Volgens Eigenaar Bas tijd voor een grondige verbouwing.
Benieuwd wat er precies veranderd is? Wij zoeken het voor je uit!

De Firma doet dit jaar voor het eerst mee met de WijnSpijs Wandeling in Nijmegen. Ga je ook mee?

De Firma - Restaurant - Nijmegen

The Looks

Bas heeft de hele wereld over gereisd. Dat heeft voor de nodige inspiratie gezorgd, terug te zien in de looks van De Firma. Het interieur is geïnspireerd op de laid-back strandtenten van Sydney en Kaapstad. Genoeg plek in deze fijne ruimte! Ze hebben een heerlijk terras aan de Waalkade. ”Ik denk dat dit het mooiste terras van Nijmegen is, je kan hier de hele dag in de zon zitten en kijken naar de voorbij dobberende bootjes” aldus Bas.

De Firma - Nijmegen - Restaurant

The Menu

Ook de menukaart van De Firma is veranderd. Er is een aperitiefbar waar ze Italiaans geïnspireerde cocktails shaken. Hallo Negroni en Limoncello Spritz! In het restaurant serveren ze zomerse gerechten, denk aan zwaardvis steak en roadkill chicken, om te delen. Of je eet ze in je eentje op. Kan ook 😉. De gerechten krijgen hun typische smaak van De Firma’s eigen houtskool oven! Jammie!

De Firma - restaurant - Nijmegen - cocktail

The People

Naast het interieur en het menu, zijn er wat spelers gewisseld in het team van De Firma. De keuken valt onder leiding van Gavin O’Keeffe en aan de voorzijde zorgt Wouter Egtberst dat je avond gladjes verloopt. Sommelier Job Zonneveld zorgt voor bijpassende wijnen. Meer informatie over Restaurant De Firma, lees je hier!

Meet The Somm!

Hoi Job!

Wat is je favoriete supermarktwijn? Bij welk gerecht past die goed?
Frontera. Een blend van Cabernet Sauvignon & Carmenère uit Central Valley, Chili. Niks mis mee. En staat voor €3,99 bij de Appie! Fijn donker fruit en pure chocoladearoma’s. Ik maak er zelf graag truffelrisotto bij met paddenstoelen, Parmezaanse kaas en spinazie.

Stel, je gaat naar een onbewoond eiland en je mag één fles wijn meenemen, welke neem je mee? En welk gerecht zou je meenemen?
Bij dat thema past Madeira wel goed. Het liefst Malvasia dan. Hierbij denk ik aan een groot zeilschip dat schipbreuk heeft geleden. Madeira werd vroeger meegenomen op schepen, omdat die goed tegen temperatuursverschillen en oxidatie kan. Doe er een grote Parmezaanse kaas bij. Dan hou ik het in ieder geval een paar dagen uit op dat eiland 😉.

Wat kook je op een ‘normale’ doordeweekse avond?
Mijn vriendin is vegetariër. Zelf hoef ik ook niet altijd vlees of vis. Ik kook veel vegetarisch: ovenschotels, risotto. Alles met véél kaas!

Waar kom je zelf graag? 
Ik kom graag in De Plak, een supergezellig eetcafé in Nijmegen. Ze hebben wisselende gerechten op een krijtbord, maar vaak eet ik hun specialiteit; kaasgehakt.

Wat is volgens jou dé nieuwe wijn hit van 2017?
Al een paar jaar hoop ik dat Albariño het wordt. Maar door de hoge zuurgraad zal het nooit een publiekslieveling worden. Uit dezelfde windrichting in Spanje komt Godello. Die lijkt het wel te redden. Ik zie hem steeds vaker.

Wat is jouw lievelingsdrankje op het terras?
Bier! En als het héél warm is… witbier!

De Firma - Nijmegen - Restaurant

De Firma - Nijmegen - Restaurant - chef kok
De Firma - Menu - Restaurant - Nijmegen

Meer hotspots in Nijmegen ontdekken? Klik hier!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?