Het familiebedrijf van de familie Klosse dat bekend staat om haar wildbereidingen en wijn-spijs combinaties heeft een nieuwe jonge chef aangetrokken en twee nieuwe familieleden zijn ingestapt.

Nieuwe chefkok Kevin Schlaman voor De Echoput

Hotel Restaurant de Echoput staat natuurlijk al jaren bekend om wildbereidingen en de wijn-spijs combinaties. 'Opa' Jaap Klosse specialiseerde zijn in lokale producten. Nu dé trend, maar in 1955 vrij uniek.

Nieuwe chefkok Kevin Schlaman (30) laat zich ook inspireren door de lokale traditie, 'We willen letterlijk en figuurlijk alles uit de natuur halen'. Na een veelbelovende carriere, langs De Lindenhof in Giethoorn, Bovenmeester in Steenwijk en The Lemon Tree in Deventer ziet hij De Echoput als zijn ideale volgende stap.

De Echoput keuken


De nieuwe Echoput

Het keukenteam wordt de komende weken verder uitgebouwd en is ambitieus en duurzaam. Zo wordt er een Echoput-lab opgericht, waar volgens Jan Kees Klosse (28) 'de samenwerking met lokale producenten wordt gezocht, die zich willen inzetten om de biodiversiteit te vergroten en zo het bodemleven te herstellen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om waarde toe te voegen aan onze omgeving.'

Meer informatie over De Echoput vind je hier.
© foto's Nina Slagmolen