We zijn er al weer bijna doorheen. Onze countdown naar het Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland. 

Op nummer twee vind je De Vlindertuin in Zuidlaren. Al jaren een van de vaste waarde in onze top 10. Vorig jaar werden ze zelfs de grote nummer één. 

De Vlindertuin | Nummer 2

De Vlindertuin is het restaurant van selfmade koppel Jilt en Froukje Cazemier. In een prachtige brink met eeuwenoude eiken, neem je hier plaats in een sfeervolle Saksische boerderij, waar werkelijk alles uit de kast wordt getrokken, om het de gasten naar de zin te maken.  Ook Michelin heeft De Vlindertuin gevonden, Jilt mag ook dit jaar weer een ster voeren. Niet gek dat men vanuit alle hoeken, naar het schattige dorp Zuidlaren trekt, om hier te mogen eten.  De WijnSpijs Wandelaars worden ook dit jaar getrakteerd op de soepele samenwerking tussen de zwarte en witte brigade van De Vlindertuin. Uitstekend voorbereid en volkomen op elkaar ingespeeld. Niet gek dat hier veel punten werden uitgedeeld. 

De scoresBenieuwd naar alle top wijnspijs restaurants? Bekijk alle winnaars! 

Wat werd er geserveerd?

Jilt en Froukje serveerde een prachtige én spannende combinatie die kon rekenen op lovend commentaar. Uit de keuken kwam een bordje met – hou je vast – zeehaan. 

Deze mooie benaming voor poon komt van zijn special feature. Deze zoutwatervis met grote kop kan bij gevaar namelijk een knorrend geluid maken met behulp van zijn blaas. Knorhaan is daarom ook een veel gebruikte benaming. 

De wijn is een blend van drie druivensoorten die misschien niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch zijn Viosinho, Arinto en Rabigato zijn veel gebruikt in Portugal en maken hier een bijzondere wijn van.  

Gerecht de Vlindertuin

Veel aandacht voor alternatief voor iemand die geen alcohol drinkt

- WijnSpijs Wandelaar

Ontdek De Vlindertuin op Instagram

Deze wijn ontving alle lof

Viosinho uit Portugal

Viosinho uit Portugal

De knorhaan werd gecombineerd met een Portugese witte wijn uit de Douro. Een lichtgekleurde wijn met in de geur tonen van citrus, limoen, geel fruit en bloemige tonen. In de geur verder wat amandel en bloesem. 

De wijn is een blend van drie druivensoorten die misschien niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch zijn Viosinho, Arinto en Rabigato zijn veel gebruikt in Portugal en maken hier een bijzondere wijn van. 

Ontdek De Vlindertuin met de WijnSpijs Wandeling

Contact

De Vlindertuin
Telefoon:
 +31 504 094 531
E-mail: info@restaurant-devlindertuin.nl

Restaurant de Vlindertuin