WijnSpijs Magazine Logo

Onze favoriete kerstdesserts bij elkaar!

Kerstdessert, want na een heerlijk kerstdiner is het tijd voor het toetje. De afsluiter.

Voor veel van ons het moment om rustig te ontspannen. Hun gang is vast geserveerd (en gelukt?). Voor heel veel ook het gulzigste moment van de kerst.

Ongegeneerd suiker schransen en genieten van de weelde van glanzende wolken eiwitschuim, flinterdunne knapperige chocolade en de meest extravagante en uitbundige taarten.

Ook ik mag meestal de kerstdesserts doen. Iets waar ik het hele jaar inspiratie voor op doe, want je kunt moeilijk een drie-laagse-tienpersoons-taart maken op een doordeweekse donderdag in mei (gebeurt soms wel, hoor!).

Maar aangezien ik ze niet allemaal kan – en wil – maken, deel ik ze met jou! Inclusief wijnsuggesties, want zo hoort dat bij mij thuis. Je verzorgt én het gerecht, én een bijpassende wijn.

Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken! 
Fijne kerst! 

ps. Meer inspiratie? Neem een kijkje bij alle kerstrecepten op deze pagina. 

Alle 32 kerstdesserts op een rij

Alles voor een topkerst!

We hebben altijd enorm veel zin in de feestdagen. Hét moment om eens even goed uit te pakken en wanneer het gewoon ook heel gezellig is om samen uren in de keuken te staan. 

Op zoek naar meer kerst inspiratie? We delen hier onze lekkerste kerst voorgerechten, prachtige kerst kerst hoofdgerechten én de beste kerstwijnen met je.

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram